Oyun RTX 3050 laptop Cyberpunk 2077'de düşük FPS veriyor

• Konuyu başlatan Akik
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 3.111
Deneyeyim ama çare olacağını hiç sanmıyorum :/ birkaç arkadaşa daha sordum yakın tarihte oynayan herkes farklı bir şey diyor masaüstü olanlar bizde bile öyle diyor laptopla oynayanlar bizde öyle değildi diyorlar enteresan. 😂

Ben ilk çıktığın günden beri iki farklı sistemle denedim. İşlemci ve RAM performansı önemli, geçen aylarda Ryzen 5600 kullanan birisi benden düşük FPS alıyordu mesela RAM hızını yükselttik düzelmişti. Cyberpunk ekran kartlarını yiyor diye çoğu kişi odağı oraya veriyor ama asıl alt taraf önemli. Üstü DLSS, FSR ile de kurtarıyorsun.

Ben ilk çıktığın günden beri iki farklı sistemle denedim. İşlemci ve RAM performansı önemli, geçen aylarda Ryzen 5600 kullanan birisi benden düşük FPS alıyordu mesela RAM hızını yükselttik düzelmişti. Cyberpunk ekran kartlarını yiyor diye çoğu kişi odağı oraya veriyor ama asıl alt taraf önemli. Üstü DLSS, FSR ile de kurtarıyorsun.

Performans ayarlarında oynayacağız artık teşekkür ederim vaktinizi ayırdığınız için.

Herkese hayırlı bayramlar dilerim.

Dell G15 laptopa sahibim birçok oyunu yüksek ayarlarda (güncel oyunlar) 80-120 FPS'lerde oynayıp bitirdim örenğin " RDR2 90 FPS", "Assassin's Creed Origins 80-120 FPS ", "Days Gone 90-140 FPS ", "Witcher 3 80-150 FPS" ama cyberpunkta 20-60 FPS alıyorum ki ağırlıklı 30-40 FPS oyunun hızlı oynanış tarzında eziyete dönüşüyor!

Yüksek ayarlarda da değil ortada oynuyorum. Optimizasyonu kötü eyvallah dedim çektim en düşüğe FPS daha da düştü :D 20-30 FPS oynamaya başladık. İşin saçmalık ötesi tarafı DLSS sadece 4000 serisi için varmış sizce bu değerler normal mi bu oyunu GTX 1060 sistemlerde 60-70FPS oynayanları gördüm Epic'ten aldığım için mi böyle acaba yardımcı olursanız sevinirim bu şekilde 8 saat oynadım devamını getiremiyorum oynanmıyor çünkü yardımcı olacak tavsiyelere ihtiyacım var.​

2 farklı RTX 3050 modeli var laptop da biri Max Q biri Max-P idi yanlış hatırlamıyorsam Max Q güc tasaruflu olduğu için zayıf Max-P güç tasarrufu yok masaüstü RTX 3050'ye denk.

2 farklı RTX 3050 modeli var laptop da biri Max Q biri Max-P idi yanlış hatırlamıyorsam Max Q güc tasaruflu olduğu için zayıf Max-P güç tasarrufu yok masaüstü RTX 3050'ye denk.

Doğru biliyorsunuz hocam anakartın elektrik alım seviyesine göre yerleştiriliyor ama bendeki güçlü olan. (kendisi 80W + dynamic. B ile 90W oluyor yani en iyi 3050M diyebiliriz)

Arkadaşlar konuya son bir açıklık getirmek istiyorum. Steam üzerinden denediğimde 10-20 FPS fark etti, işin üzücü kısmı Steam hesabı arkadaşımın fakat bir yolunu buldum desem pek de yanlış olmaz. Epic Games'in depolamayı kullanması sıkıntı, yüksek ihtimalle anlık oyunu SSD'ye yazarken aynı zamanda oyunda performans düşüşüne sebebiyet veriyor, eğer oyunu buluta yükleyip oynarsanız 10 FPS fark gözlemleme şansına erişebilirsiniz. Açıkçası depolama alanı ve saveleri nereye yüklemenin ne tür bir FPS bağlantısı olduğunu çözemediğim için bu şekilde yorumladım (FPS dropları çözüldü) yalnız oyunda 12 saati geride bırakmama rağmen 2 defa son yedek save im maalesef silindi 4 saatlik toplan kaybım var siz siz olun uzun hikayeli oyunları Epic'ten almayın:')

Dosya Ekleri

• SAVE_20230427_245901.jpg
    SAVE_20230427_245901.jpg
    98,6 KB · Görüntüleme: 22
Doğru biliyorsunuz hocam anakartın elektrik alım seviyesine göre yerleştiriliyor ama bendeki güçlü olan. (kendisi 80W + dynamic. B ile 90W oluyor yani en iyi 3050M diyebiliriz)

Arkadaşlar konuya son bir açıklık getirmek istiyorum. Steam üzerinden denediğimde 10-20 FPS fark etti, işin üzücü kısmı Steam hesabı arkadaşımın fakat bir yolunu buldum desem pek de yanlış olmaz. Epic Games'in depolamayı kullanması sıkıntı, yüksek ihtimalle anlık oyunu SSD'ye yazarken aynı zamanda oyunda performans düşüşüne sebebiyet veriyor, eğer oyunu buluta yükleyip oynarsanız 10 FPS fark gözlemleme şansına erişebilirsiniz. Açıkçası depolama alanı ve saveleri nereye yüklemenin ne tür bir FPS bağlantısı olduğunu çözemediğim için bu şekilde yorumladım (FPS dropları çözüldü) yalnız oyunda 12 saati geride bırakmama rağmen 2 defa son yedek save im maalesef silindi 4 saatlik toplan kaybım var siz siz olun uzun hikayeli oyunları Epic'ten almayın:')

Ben hep korsan oynadığımın için onu tahmin edemedim. Bu yazma işlemciyi de yorar tabii ki.

Bende monster var, 2x8 ram, 3050, hızlı bir ssd taktım ekstradan, ona kurmuştum, geçen yaz, zamanın ekran kartı ve oyun sürümü farkıyla high settings dlss kalitede min. 40-45 fpste oynamıştım, zorlamayan yerde bir buçuk katına çıkıyordu. Rt tabii ki açmadan. Sonra yaz sonu girmiştim biraz düşmüştü sanırım, yeni güncelleme gelmişti. Ama çok sorun etmeyin bence dlss kalite veya dengeliden aşağı düşmeyin derim.

Bende Monster var, 2x8 RAM, 3050, hızlı bir SSD taktım ekstradan, ona kurmuştum, geçen yaz, zamanın ekran kartı ve oyun sürümü farkıyla high settings DLSS kalitede minimum 40-45 FPS'te oynamıştım, zorlamayan yerde bir buçuk katına çıkıyordu. RT tabii ki açmadan. Sonra yaz sonu girmiştim biraz düşmüştü sanırım, yeni güncelleme gelmişti. Ama çok sorun etmeyin bence DLSS kalite veya dengeliden aşağı düşmeyin derim.

Evet güncellemeden sonra bu hale gelmiş olabilir, geçen haftada 13 GB'a yakın bir güncelleme yükledi oyun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı