RTX 3050 laptop düşük FPS veriyor

asknownasalp

Yoctopat
Daha fazla  
Laptop.
NVIDIA RTX 3050.
Ryzen 5 5625U.
16 GB RAM.
Windows 10 Pro işletim sistemi.

Bilgisayarımın özellikleri bunlar. Sürücüleri güncel termal macunu yeni olmasına rağmen GTA San Andreas gibi bir oyunda bile düşük FPS alıyorum. Oyun esnasında dahi şarjda olmasına rağmen düşük sistem gereken oyunlarda bile sürekli bir FPS düşüşü yaşıyorum. Cihazım daha yeni 1 yılını doldurdu. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

daig1.png
pc yönet.png

diag2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınızın Max watt değerini ürünün seri kodunu aratarak internetten bulmanızı öncellikli olarak tavsiye ederim. Daha sonrasında termal macun yeni dediğiniz için termal macunun chipset üzerinden dışarıya doğru akmasından kaynaklanan ve aşırı ısınma problemi yaratması sonucu performans kısma durumu söz konusu olabilir. Harici olarak bir malware etkisinde olabilir fresh bir kurulum gerekebilir. Başka bir problem de olabilir bunlara baktıktan sonra tekrar bir yazarsanız yardımcı olmak isterim.

Ekran kartınızın Max watt değerini ürünün seri kodunu aratarak internetten bulmanızı öncellikli olarak tavsiye ederim. Daha sonrasında termal macun yeni dediğiniz için termal macunun chipset üzerinden dışarıya doğru akmasından kaynaklanan ve aşırı ısınma problemi yaratması sonucu performans kısma durumu söz konusu olabilir. Harici olarak bir malware etkisinde olabilir fresh bir kurulum gerekebilir. Başka bir problem de olabilir bunlara baktıktan sonra tekrar bir yazarsanız yardımcı olmak isterim.
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Bilgisayarım normalde windows 11'di. 3 gün önce termal macunu 2 ay önce değişmeme rağmen tekrardan sürdürdüm ve windows 10'a düşürdüm belki işletim sisteminden kaynaklıdır diye düşündüm. Sıcaklık değerleri ise bu zamana kadar maksimum 71 derece gördüm genel olarak bütün oyunlarda ortalama 67-65 derece olarak görüyorum. Ekstra olarak laptop altında soğutması için 6'lı bir fan standı bulunmakta. Eğer chipset'ten kaynaklı bir problem varsa bunun çözümü nedir acaba?

(Ekstra olarak şunu da belirtmek isterim ekran kartının furmark değerlerine baktığımda her şey stabil ve normal bir durumdaydı)

Son düzenleme:
Uz için teşekkür ederim. Bilgisayarım normalde Windows 11'di. 3 gün önce termal macunu

Chipsetten kaynaklı bir durum olabileceğini düşünmeden önce bilgisayarınızın model numarasıyla ilgili YouTube'dan Game testleri varsa onlara bakın oradaki değerlerle kendi bilgisayarınızı karşılaştırın eğer FPS farkı %10'dan fazlaysa bunu düşünebiliriz sıcaklık değerleriniz güzel 71 bir laptop için ciddi anlamda yük altındayken iyi bir değer işlerimleri yaptıktan sonra bilgilendirseniz sevinirim Ayrıca Windows 10'a geçerken kullandığınız ISO dosyasını indirdiğiniz yer neresi buna da dikkat etmemiz gerekiyor güvenilir olup olmadığını araştırdınız mı?

Chipsetten kaynaklı bir durum olabileceğini düşünmeden önce bilgisayarınızın model numarasıyla ilgili YouTube'dan Game testleri varsa onlara bakın oradaki değerlerle kendi bilgisayarınızı karşılaştırın eğer FPS farkı %10'dan fazlaysa bunu düşünebiliriz sıcaklık değerleriniz güzel 71 bir laptop için ciddi anlamda yük altındayken iyi bir değer işlerimleri yaptıktan sonra bilgilendirseniz sevinirim Ayrıca Windows 10'a geçerken kullandığınız ISO dosyasını indirdiğiniz yer neresi buna da dikkat etmemiz gerekiyor güvenilir olup olmadığını araştırdınız mı?
Windows 10'a geçerken kendime pek güvenemedim bu yüzden format için tanıdığım bir bilgisayarcıya format işleminin uygulattım. Ekstra olarak dediğiniz şekilde fps değerlerine bakıp sizi tekrar bilgilendireceğim teşekkür ederim

Bilgisayarımın Gaming test videolarına baktığım zaman videoda ki alınan FPS değerleri ile benim gördüğüm FPS değerleri arasında %10'dan daha fazla bir fark var.

Son düzenleme:
Windows 10'a geçerken kendime pek güvenemedim bu yüzden format için tanıdığım bir bilgisayarcıya format işleminin uygulattım. Ekstra olarak dediğiniz şekilde FPS değerlerine bakıp sizi tekrar bilgilendireceğim teşekkür ederim

Bilgisayarımın Gaming test videolarına baktığım zaman videoda ki alınan FPS değerleri ile benim gördüğüm FPS değerleri arasında %10'dan daha fazla bir fark var.

%10'dan daha fazla bir fark var ise servise götürmeniz en iyi seçenek olacaktır. Garantisi devam ediyorsa derdinizi güzelce anlatıp sıcaklıkta bir sıkıntı olmasa bile aldığınız değerlerin düşük olduğunu gösterin. Chipset problemi var ise geçmiş olsun servis parçanın orijinaliyle değiştirecektir veya ekran kartını. Format temizse driverlar güncelse aklıma başka bir şey gelmiyor eğer bilgisayarınızda mod varsa sessiz dengeli ve oyun gibi mod değiştirin en güçlü modda ve değerler inanılmaz düşükse aklıma servisten başka bir çözüm gelmiyor şimdilik. Aklıma gelen diğer bir çözüm ise Bios ayarlarına girip ordan değiştirilebilir ekran kartı yerine rtx 3050 li olan ekran kartını seçmeniz veya nvdia denetim masasından bunu yapabilirsiniz. Aşağıda belirttiğim gibi

Dosya Ekleri

• resim_2024-10-13_132509045.png
    resim_2024-10-13_132509045.png
    85,5 KB · Görüntüleme: 23
%10'dan daha fazla bir fark var ise servise götürmeniz en iyi seçenek olacaktır. Garantisi devam ediyorsa derdinizi güzelce anlatıp sıcaklıkta bir sıkıntı olmasa bile aldığınız değerlerin düşük olduğunu gösterin. Chipset problemi var ise geçmiş olsun servis parçanın orijinaliyle değiştirecektir veya ekran kartını. Format temizse driverlar güncelse aklıma başka bir şey gelmiyor eğer bilgisayarınızda mod varsa sessiz dengeli ve oyun gibi mod değiştirin en güçlü modda ve değerler inanılmaz düşükse aklıma servisten başka bir çözüm gelmiyor şimdilik.

Yardımınız için çok teşekkür ediyorum bu bilgisayarın durumu sanırım servislik

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı