RTX 3050 laptop ile düşük performans

lsyse

Centipat
Eylül-Ekim gibi heyecanla laptop aldım. RTX 3050 ekran kartı ve Ryzen 7 4800H işlemcisi vardı. İlk denediğim oyun ise Cyberpunk 2077 oldu. Oyunu yüksek ayarlarda 30-40 FPS çalıştırdı. Aradan uzun zaman geçti, şimdi Dying Light 2 oynuyorum. Ama oyun en düşük ayarlarda bile 30 FPS alıyor. Geçenlerde Witcher 3'te de virüs bulaştığı için böyle bir şey yaşamıştım. Ama bu sefer taramalarıma göre virüs de yok. Şimdi soruyorum size güzel insanlar, bu "Gaming" laptop ile ben niye böyle performans alıyorum?

RAM 16 GB mı? 16 GB'sa Dual Channel mı? Dual Channel RAM kullanmak Gaming laptoplarda performansı büyük ölçüde arttırıyor. RTX3050 ve 11300H'lı bir laptop kullanıyorum Cyberpunk 2077'de Yüksek ayarlarda DLSS Kalite modundayken sabit 60 FPS alarak bitirdim. Fakat laptop bana ilk geldiğinde 8 GB Single Channel RAM'i vardı. Cyberpunk'da aldığım FPS 35'i geçmiyordu.

RAM 16 GB mı? 16 GB'sa Dual Channel mı? Dual Channel RAM kullanmak Gaming laptoplarda performansı büyük ölçüde arttırıyor. RTX3050 ve 11300H'lı bir laptop kullanıyorum Cyberpunk 2077'de Yüksek ayarlarda DLSS Kalite modundayken sabit 60 FPS alarak bitirdim. Fakat laptop bana ilk geldiğinde 8 GB Single Channel RAM'i vardı. Cyberpunk'da aldığım FPS 35'i geçmiyordu.
Evet,16 GB ram. Ve Dual Channel hakkında hiçbir fikrim yok,öyle mi değil mi bilmiyorum.

RAMExpert programını indirip bakabilirsiniz.
1687170923774.png

İndirdim.Değerler üstteki gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı