RTX 3050 laptopta GPU kullanımı 99% ancak FPS çok düşük

dunwoody

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,
Acer marka Nitro 5 model bir laptopa sahibim. Sistem özelliklerim ise şöyle;
-GeForce RTX 3050 ekran kartı.
-i5 11400H @ 2.70 GHz işlemci.
-16 GB RAM.
-Windows 11 işletim sistemi.
Ekran kartı ve işletim sistemi güncel durumdadır.

Dün gece her şey normal olarak oyun oynadım. Sonrasında bu sabah bilgisayarı tekrar açtığımda, Rise of the Tomb Raider oyununu yine normal bir şekilde oynarken bir anda laptopumun fanları hızlı bir şekilde çalışmaya başladı ve FPS değerim bir anda 20'lere düştü. Oyundan çıkıp bilgisayarı yeniden başlattığımda ise FPS değerlerimin yine 20'lerde gezdiğini fark ettim. Fanlar ise normal hızında çalışmaya devam ediyor.
GeForce Experience programı ile kontrol ettiğimde GPU kullanımının %99 olduğunu fark ettim.

Denediğim yöntemler ise;
-Ekran kartı güncellemesini GeForce Experience üzerinden kurdum.
-Windows+CTRL+Shift+b kombinasyonunu denedim.
Sorunum hala geçmedi. Hangi oyuna girersem gireyim GPU kullanımı %99 ve FPS 20'lerde geziyor. Bir de bilmediğimden soruyorum, GPU gücü ve GPU voltaji değerleri bana garip geldi.
Rise of the Tomb Raider, Fallout 4 ve Manor Lords oyunlarından aldığım değerleri görsellerde paylaşıyorum. Diğer oyunlarda da aşağı yukarı böyle değerler almaktayım.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-06-11 132641.png
    3,5 MB · Görüntüleme: 58
  • Ekran görüntüsü 2024-06-11 132420.png
    3 MB · Görüntüleme: 43
  • Ekran görüntüsü 2024-06-11 132049.png
    2,3 MB · Görüntüleme: 51
Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim tekrardan. Sorunun farklı olması üzerine bu konu yerine yeni konu açacacağım. Bu konu kapatılabilir.

Sorunun nedeni anlık olarak watt değerini yanlış okuyup kitliyor kendini kart düşük watt'a sabitliyor. Kendi kendine de düzelebilir, diğer konuna yazdığım gibi görev yönetisinden devre dışı bırak tekrar aktive et ile de. Yeniden başlattığında sorun tekrar devam edebilir, yine devre dışı bırak aktive et diyerek kullanırsın. Kendi kendine düzelir sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…