RTX 3050 laptopta RDR2 ekran kartını tamamen kullanmıyor

Daha fazla  
i5 11400H.
RTX 3050 laptop GPU.
16 GB RAM.
SSD.

Bu sorun yeni oluşmaya başladı. Benchmark testi yaptığımda örneğin, ekran kartı %70 falan kullanılıyor ve bu yüzden 60 FPS falan alacağıma 45 FPS alıyorum. İşlemci kullanımı %100 değil darboğaz falan yok zaten. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
i5 11400H.
RTX 3050 laptop GPU.
16 GB RAM.
SSD.

Bu sorun yeni oluşmaya başladı. Benchmark testi yaptığımda örneğin, ekran kartı %70 falan kullanılıyor ve bu yüzden 60 FPS falan alacağıma 45 FPS alıyorum. İşlemci kullanımı %100 değil darboğaz falan yok zaten. Ne yapabilirim?
Arka planda işlemciyi bir şey zorluyor olabilir mi ? Veya sistemine virüs bulaşmışta olabilir. En basiti güç modunda kalmışta olabilir benim aklıma bunlar geliyor.

Bilgisayarda RDR2 denemedim fakat oyun güncel mi? Belki o sebeple kendince bir optimizasyon sorunu yaşıyor olabilir misiniz acaba diye düşündüm.

CPU'ya da GPU ısı kaynaklı belki güç kesintisine gidiyor olabilir belki de cihaz.
Cihazınız tek kanal RAM barındırıyorsa bu da etkili olabilir.
NVIDIA Control panel üzerinden RDR2'ye özel ayarlamalar da denenebilir.
Son olarak yüksek performans ya da nihai performansı etkinleştirerek deneyebilirsiniz isterseniz.

Arka planda işlemciyi bir şey zorluyor olabilir mi ? Veya sistemine virüs bulaşmışta olabilir. En basiti güç modunda kalmışta olabilir benim aklıma bunlar geliyor.
Konu başlığında yanlış yazmışım. İşlemci kullanımı %100 değil, darboğaz yok. Hayır arka planda çalışan bir şey yok. Başka oyunda böyle olmuyor zaten.
Bilgisayarda RDR2 denemedim fakat oyun güncel mi? Belki o sebeple kendince bir optimizasyon sorunu yaşıyor olabilir misiniz acaba diye düşündüm.

CPU'ya da GPU ısı kaynaklı belki güç kesintisine gidiyor olabilir belki de cihaz.
Cihazınız tek kanal RAM barındırıyorsa bu da etkili olabilir.
NVIDIA Control panel üzerinden RDR2'ye özel ayarlamalar da denenebilir.
Son olarak yüksek performans ya da nihai performansı etkinleştirerek deneyebilirsiniz isterseniz.
Oyun güncel ve orijinal. Sadece RDR2'de oluyor bu sorun güç kesintisi falan olamaz en fazla 86 derece oluyor.
Çift kanal RAM mevcut.
@Düşün ve Bul Bende bu sorun eskiden yoktu.

Arkadaşlar bir güncelleme yapayım, oyun API'sini DX12'ye çekince düzeliyor sorun ama o şekilde de FPS kaybı oluyor bende. Açıkçası tekrardan Vulkan'a aldım, MSI Afterburner programını falan kapattım. Oyunu falan yeniden başlattım düzeldi. Nasıl düzeldiğini bilmiyorum ama bu sorunu yaşayanlar API'yı DX12 yapıp tekrar Vulkan yapsın vs. bir şeyler denesin. Yine de kalıcı çözümünü bilen varsa yazsın çünkü sinir bozucu oluyor bu durumla uğraşmak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı