RTX 3050 overclock nasıl yapılır?

Hocam peki kaç FPS fark eder.

Rehberdeki ayarları yaparsam kaç FPS fark eder.

Hocam direk kaç FPS fark eder demenin bir mantığı yok. Oyuna göre değişir. Valorant'ta FPS değişmez RDR2'de çok fark edebilir.

@1lber %10-%15 falan genelde. Memory clock'a da 400-500 MHz basabilirsin. Deneyip gormen en iyisi, biz de ogrenmis oluruz.
Hocam o kadar fazla fazla arttırmak mantıklı değil diuye biliyorum.

Bu şekilde anlattığınız için arkadaşın ekran kartına zarar verme ihtimali var.
Bilgisayar muhendisiyim, yok.
200 basılmaz. 50 - 50 arttırmak daha mantıklı.
Basilir. 50-50 cok zaman alir. Kullandigim laptoplar bile en kotusu +150MHz'i stabil calistiriyordu.

Basit anlattigim icin bilmedigimi dusunme. Detaylara girmeye gerek yok her konuda. Merak ederse yanitlanir.

Bilgisayar muhendisiyim, yok.

Basilir. 50-50 cok zaman alir. Kullandigim laptoplar bile en kotusu +150MHz'i stabil calistiriyordu.

Basit anlattigim icin bilmedigimi dusunme. Detaylara girmeye gerek yok her konuda. Merak ederse yanitlanir.
Hocam zaman alır doğru da her gün yapmayacak zaten. Bir kere ince ayar yapsa daha iyi olmazmı.

Hocam direk kaç FPS fark eder demenin bir mantığı yok. Oyuna göre değişir. Valorant'ta FPS değişmez RDR2'de çok fark edebilir.

Hocam o kadar fazla fazla arttırmak mantıklı değil diuye biliyorum.
rainbow six siege gta 5 ve shader ile minecraft bu 3 oyun için artarmı sadece bunları oynuyorum üçü de grafik kartını zorlayan oyunlar

@380054 ince ayara da cok ince baslamaya gerek yok. 200 verirsin, calisirsa 250 yaparsin, calismazsa 225 yaparsin baktin yine olmadi 200'den devam.

200 direkt olmazsa 150 yaparsin, onun olmama ihtimali zor. Daha incesi de artik harcayabilecegin zamana bagli. Elimdeki laptopu 0.7V'a sabitleyip +250MHz'de kullaniyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı