RTX 3050 oyun oynarken takılıyor

syredbey

Centipat
Daha fazla  
RTX 3050 ekran kartı ve i5 12450H işlemciye sahip bir laptop kullanıyorum.
Yaklaşık 1 aydır oyun oynarken bu sorunla karşılaşmaya başladım. İlk 30-45dk sorun yaşanmadan oynarken bir anda ekran donuyor. Bilgisayar yaptığım işlemlere yanıt vermiyor. Haliyle bilgisayarı kapatmak için sadece açma-kapama tuşuna basılı tutmak kalıyor. Bildiğime göre bu şekilde kapatmak voltaj değerinin normal şekilde yavaş yavaş düşmeden anında kesilmesine neden oluyor ve parçaların ömrünü kısaltıyor.
Yani bilgisayarın aniden donmasının sebebi ne olabilir? Çözümü nedir?

Sıcaklık değerleri ne durumda?

CS2 oynarken 10 dk aralıklarla kontrol ettim. Genel olarak işlemcinin her çekirdeği 65-70 arasındaydı. Taş çatlasın 80 (Core Temp ile ölçtüm. Doğru olduğunu varsayıyorum)

Selam, bakımını yaptır mutlaka.
Alalı bir yıl olmak üzere. Artık benim elimdeki ürün mü sıkıntılı yoksa bu seride bir tasarım hatası mı var anlamadım.
(lenovo IdeaPad gaming 3 yeni kasa)
Alt tarafta bulunan ızgaralarda,tam fanların olduğu yerlerin altında felaket toz birikiyor.
Zaten bilgisayarda 1 sağda 1 solda 1 arka sağda 1 arka solda 2 adet aşağıda olmak üzere 6 tane fan ızgarası var. (Alt taraftakiler hariç diğerleri toz toplamadı.) İç kısmın oldukça tozlanmış olduğu tahmin ediyorum. Ama az önce yazdığım sıcaklık değerlerine bakarsak sorunun ısınmadan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Tavsiye için teşekkürler bu arada. Sorun olduğunu düşünmesem bile güvendiğim bir bilgisayarcıya götürüp baktırırım.

Son düzenleme:
Yaklaşık 30 dakika boyunca Sons of The Forest oynadım. Tüm değerlerin bulunduğu sonuçlar burada.

Ekran görüntüsü 2024-07-18 095741.png
Ekran görüntüsü 2024-07-18 095821.png

Şunu da ekleyim. Yük altında değilken işlemci 43 ekran kartı 45 derece civarında geziyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı