RTX 3050 sistem BF6'da 30-40 FPS alıyor

RawenVex

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. BF6'da sistemim Ryzen 5 5500 RTX 3050 16 GB RAM. Arkadaşımda PC'min 1 düşüğü var 2060'lı. Arkadaşım 100 FPS sabit oynarken ne yaparsam yapayım grafik ayarları çözünürlük her şeyi denedim ama 50 FPS'i geçemiyorum. Statlar şu şekilde oyun içinde. Bir bilgisi olan var mıdır? Aşırı derecede bir darboğaz sorunum var gibi geldi bana ama bir türlü çözemedim. Lobi ya da Squad ekranında ekran kartı kullanımı 80-90 oluyor ama oyun içinde 40-30'ları zor geçiyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    1,8 MB · Görüntüleme: 105
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. BF6'da sistemim Ryzen 5 5500 RTX 3050 16 GB RAM. Arkadaşımda PC'min 1 düşüğü var 2060'lı. Arkadaşım 100 FPS sabit oynarken ne yaparsam yapayım grafik ayarları çözünürlük her şeyi denedim ama 50 FPS'i geçemiyorum. Statlar şu şekilde oyun içinde. Bir bilgisi olan var mıdır? Aşırı derecede bir darboğaz sorunum var gibi geldi bana ama bir türlü çözemedim. Lobi ya da Squad ekranında ekran kartı kullanımı 80-90 oluyor ama oyun içinde 40-30'ları zor geçiyor.
Grafikleri bir tık yükseltip ekran kartı kullanımı takip et hocam.

işlemci darboğaz mı yapıyor bana mı öyle geldi? arka planda ki uygulamaları kapatmayı dene. ekran kartın tam veriminde çalışmıyor görünmekte. grafikleri arttırıp ekran kartını çalışması için iteklemeyi dene. bir de ekran kartı ayarlarına bak performansta mı. oyun işlemci isteyen bir oyun biraz. ayrıca amd ekran kartımla geçenlerde(5-6 ay önce) aniden fps dropları yemeye başlamıştım uzun uğraşlar sonucu yabancı bi forumda ekrankartının güncellemesinden sonra olduğunu ortaya çıkarttık. ekran karını 1-2 önceki sürüme yükleyip test ettiğimde her şey standara dönmüştü. bir değerlendir

Oyundayken arka planda oynattığınız videolar da ekran kartını kullanır, Chrome sekmelerini kapatıp tekrar deneyin. Ayrıca 2060, 3050'den daha güçlü.

Şimdi şöyleki hocam anlamadığım şey 2 tane SS atacağım birisi oyun içi birisi firing range sorun sistemselmi yoksa oyunsalmı bir türlü karar veremedim. Bu arada değiniz gibi belki bir işe yarar diye Chrome ya da arkadaki şeyleri kapatım denedim ama sorun gene aynı değişen pek bir şey yok bende.

Grafikleri bir tık yükseltip ekran kartı kullanımı takip et hocam.

Oyun içi yaptığım bütün ayarlar bu sorun yüzünden CPU yerine GPU ağırlıklı ama halen daha bana mısın demiyor ne kadar çok denersem deneyeyim ters tepip CPU'ya yük biniyor gibi geliyor bana.

CPU full yükte ekran kartı kullanılmıyor. %30 ile normal bu FPS bence. Ben 5700XT ile oynuyorum, ekran kartı %90 ve üstü seyrediyor.

Hocam normal olmayanı işde %30 olması bende onu anlamaya çalışıyorum işde. Yoksa 30'luk performans da normal yani biliyorum.

İşlemci darboğaz mı yapıyor bana mı öyle geldi? Arka planda ki uygulamaları kapatmayı dene. Ekran kartın tam veriminde çalışmıyor görünmekte. Grafikleri arttırıp ekran kartını çalışması için iteklemeyi dene. Bir de ekran kartı ayarlarına bak performansta mı? Oyun işlemci isteyen bir oyun biraz. Ayrıca AMD ekran kartımla geçenlerde(5-6 ay önce) aniden FPS dropları yemeye başlamıştım uzun uğraşlar sonucu yabancı bir forumda ekran kartının güncellemesinden sonra olduğunu ortaya çıkarttık. Ekran karını 1-2 önceki sürüme yükleyip test ettiğimde her şey standara dönmüştü. Bir değerlendir.

Hocam teşekkürler dediğiniz gibi driverın en güncelini kullanıyorum diğer süremlere maalesef BF sağ olsun güncel kurman lazım deyip geri döndürtmüyor onun dışında bir darboğaz söz konusu gibi geldi bana da bende kendi çapımda CPU'dan GPU ağırlık verme açısından bir grafik ayarı çektim her şey kapalı dcdir Steam'dir ama ilginç bir şekilde aynı sorun devam etmekte çözünürlükleri denedim 1080'den 769'e kadar olan hepsini ilk defa yaşadım böyle bir şey Bannerlord 1000x1000 denedim Forza ardından OW2 ama hiçbirinde böyle bir sorun yok hep ekran kartım 80 90 küsurlerde anlayamadım bende.

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 88
  • Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    1,8 MB · Görüntüleme: 82
Son düzenleme:
Normal bence. 4050 ile 60 FPS zor alıyorum. VRAM sıkıntıya gidiyordu. 4 GB VRAM'i hiç düşünemiyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayni ayarları yap arkadaki uygulamaları kapat. Akıcı oynatacak FPS değerleri alırsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı