RTX 3050 sistem LoL ve CS'de FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 10

senosumsu

Centipat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba LoL oyununda FPS düşmesi yaşıyorum. CS'de de oluyor bu. Macun yenileyeceğim yarın beş ay falan oluyor macunu yenileyeli ASUS TUF oldugu icin cok ısınıyor kronik ısınma sorunlu bir laptop. Son dört gündür fena FPS düşmesi yiyorum özellikle fight olacağı sıra. Sinirlerim altüst durumda. 3050 ekran kartım var zaten ekran kartına geçişini de sağlayamadım bir türlü ondan da kaynaklanıyor olabilir. Yardımcı olabilecek var mı?

Oyunlarda bunlar yasanirken islemci sicakligini falan hiç gozlemlediniz mi? Bunlar yasanmaya baslamadan onceki sicaklikla kiyaslama yaptiniz mi?

Yapmıştım öncesinde, bugün yapamıyorum bilgisayar çöp bayağı. Cidden kıracağım simdi bilgisayarı ASUS TUF pişmanlıktır. driver güncelleyeceğim driver sitesini bulamıyorum yazıyorum alakasız şeyler çıkıyor çok garip. hayatım boyunca bir daha kullanmayacağım bir marka olacak.

İki senedir ısınma sorunuyla karşı karşıyayım ne yaparsam geçmiyor. Bileğim inciniyor soğutucuyu dik kullandığımda. ASUS neden böyle bir seri yapmış anlamış değilim. Rezalet bir seri. hiçbir artısı yok bu sorunlarının yanında.

Son düzenleme:
TUF serisinde isinma sorunu oldugunu daha once duymustum ama yeni modellerde cozduler galiba, hic takip etmiyorum o konuyu o yuzden fazla yorum yapmayacagim. Sogutucu izgarasi buyuk ihtimal laptop altindadir, hava akisi mumkun olacak kadar aralik biraksaniz yeter. Bilgisayarin hangi surucusunu guncelleyeceksiniz? Laptop modeli verirseniz yardimci olabilirim belki, hem internette bu ani FPS droplarina da daha iyi bir cozum bulabiliriz.

BIOS güncelleyecektim de modelini falan tam olarak bilmiyorum FX506hc diye geçiyor geri kalan kodu yarın atsam olur mu bu gece hiç uğraşasım yok daha da. Normalde bu kadar sinirlenmem sanırım LoL bırakmam gerekiyor soğutucu ızgarası dediginiz nedir bir de tam olarak.

5 yil yurtdisinda yasamaktan Turkcem torpulendi herhalde. Sogutucu izgarasindan kastettigim sey havalandirma mi denir, hani bilgisayar icinde fanlar olur ya, o fanlarin havayi tahliye ettigi laptop arkasindaki veya altindaki o izgara gibi bosluklar. Bu arada su siteden modelinizi secip BIOS guncellemesini bulabilirsiniz diye dusunuyorum. Ek olarak kontrol edebilirseniz SSD sicakligini da kontrol edin ve oyun ici ayarlarinizi dusurmeyi deneyin.

turkıyede yasamama ragmen turkcem arada kayabiliyor olur öyle şeyler ahahahcok tesekkür ederim bu arada. yarın deneyip bildiririm raporu bakalım..

turkıyede yasamama ragmen turkcem arada kayabiliyor olur öyle şeyler ahahahcok tesekkür ederim bu arada. yarın deneyip bildiririm raporu bakalım..
Yurtdisinda daha cok oyle oluyor iste, iliklerine kadar hissediyor insan . Bir de eger mumkunse MSI Afterburner kurun ve uygulamayi kurarken RivaTuner Statistics Server (RTSS) kutucugunu da isaretleyin. Daha sonra Afterburner ile oyun oynarken CPU ve GPU frekansi, sicakligi ve yuzde kacinin kullanildigini falan detaylica gorebilirsiniz. Oyun oynarkenc istatistiklerdeki dalgalanmalar cok olmaz, olsa da oyle buyuk dalgalanmalar olmaz. Degeri aniden buyuk olcude degisip oyununuzun takilmasina sebep olan seyi o sekilde rahatca bulabilirsiniz. Ona gore hangi donanim bu soruna sebep oluyor daha iyi anlayip bir cozum bulabiliriz diye dusunuyorum.

Yurt dışında Türkçe cümleler duymadığınızdandır umarım Türkçeyi hafiften unutmak bir gün bize de nasip olur ahahahah hepsini deneyeceğim bu akşam çok teşekkür ediyorum. Aslında sınav dönemindeyim güzel oldu biraz da insan sıkılıyor maalesef. Hepsini araştırıp deneyip güncelleyeceğim.

anladım ne kastettiğinizi bu arada havalandırma evet ve çok saçma bi havalandırma yapmışlar. asus tuf fx506hc - hn413w gaming model bu arka tarafta ve aşırı saçma

Sogutucu üstüne de mi bir şey koyayım pek anlayamadım bu arada söylediklerinizi deneyim diye okudum da. soğutucu dikey şekilde kullandığımda bileğimi incitmiştim bu arada tekrardan aynısı olsun istemem ahshaha

oyun içi değerlere baktım 95 i görüyor fena ısınıyor anlayamadım ya. alalı 1.5 sene oldu eylülde iki olacak buna yapılacak bir şey yok mu sürekli bunla mı uğraşacağım böyle çokkk saçma

Bu arada dediginiz uygulamayı indirdim ancak fan kontrolü yapılamıyor. Hu durumda bir işe yaramıyor. Bazı bilgisayarlarda bu erişim üretici tarsfından kısıtlanmış maalesef.

Son düzenleme:
Laptopun arkasını alttan kaldırın biraz, o hava akışına yardımcı olur. 95 dereceyi gören CPU mu yoksa GPU mu? Bu arada büyük ihtimalle termal macunu ya çok az sürdünüz yada çok fazla sürdüğünüz için taşma yaptı.

zaten altında soğutucu var ki. ısı sıcaklığı boşta 60 idi şimdi macun yeniledim 40 a düştü ancak ısıyla alakalı değil lolü silip tekrar deneyceğim

CPU bu arada

Dosya Ekleri

• 8A47DFD8-A727-4208-859A-DC09D3E89DCE.jpeg
    183,3 KB · Görüntüleme: 14
  • 6E5C6D8D-4EC5-45C7-B36A-5F355DC5D729.jpeg
    267,4 KB · Görüntüleme: 9
zaten altında soğutucu var ki. ısı sıcaklığı boşta 60 idi şimdi macun yeniledim 40 a düştü ancak ısıyla alakalı değil lolü silip tekrar deneyceğim

CPU bu arada
Allah affetsin bu kadar garip bir havalandirma beklemiyordum dogrusu. CPU fazla isiniyorsa sorun macunda o zaman. Ya cok az surdunuz, yada cok fazla surdunuz ve pumpout yapti. %99 saf izopropil alkol varsa onunla silin macunu temizce bir daha surmeyi deneyin. Hangi macunu kullaniyorsunuz bilmiyorum ama Arctic MX-4 onerimdir, kendim de kullaniyorum baya memnunum. Keske RTX bir TUF alacaginiza GTX bir TOG alsaymissiniz. Bende i5-10500H + GTX 1650 Ti olan bir ROG laptop var, sogutma fanlari guclu ustune havalandirmasi da kocaman cok guzel soguyor. Yetmemis gibi islemci icin sivi sogutma kullanmis cok ferah calisiyor cihaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…