RTX 3050 sistem son zamanlarda yavaşladı

RTX1600

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
A320M-A Pro.

AMD Ryzen 5 1600.

RTX 3050 8 GB 192 bıt Gigabyte.

HyperX 3200MHz 8 GB RAM.

Corsair 3200MHz 8 GB RAM.

Patriot 256 GB SSD.

(2 hard disk)
Merhaba, 7 sene önce bir sistem aldım ve gayet sorunsuz çalışıyordu. Fakat bu ay bir şey oldu. Kasmaya donmaya başladı format attım biraz düzeldi geri bozuldu. Boşta iken çöküyor bir linke tıkladığımda 10dk bekletiyor bilgisayarı kapatmaya çalıştığımda donuyor reset ile kapatmak zorunda kalıyorum. Bundan 1 yıl önce sisteme şekerli ama gazsız bir içecek döktüm kasadan sızdı ama hepsi değil sildim. Islanan parça çarpmadı gözüme ama elbet ıslanmıştır. Ona rağmen bir sorun olmamıştı bu güne kadar. SSD sağlığı %84 ve 45 derece civarları (bilgisayar boştayken)

Sistem bilgilerim:

A320M-A Pro.
AMD Ryzen 5 1600.
HyperX 3200MHz 8 GB RAM.
Patriot 256 GB SSD.
(2 hard disk)

Merhaba, 7 sene önce bir sistem aldım ve gayet sorunsuz çalışıyordu. Fakat bu ay bir şey oldu. Kasmaya donmaya başladı format attım biraz düzeldi geri bozuldu. Boşta iken çöküyor bir linke tıkladığımda 10dk bekletiyor bilgisayarı kapatmaya çalıştığımda donuyor reset ile kapatmak zorunda kalıyorum. Bundan 1 yıl önce sisteme şekerli ama gazsız bir içecek döktüm kasadan sızdı ama hepsi değil sildim. Islanan parça çarpmadı gözüme ama elbet ıslanmıştır. Ona rağmen bir sorun olmamıştı bu güne kadar. SSD sağlığı %84 ve 45 derece civarları (bilgisayar boştayken)

Sistem bilgilerim:

A320M-A Pro.
AMD Ryzen 5 1600.
HyperX 3200MHz 8 GB RAM.
Patriot 256 GB SSD.
(2 hard disk)
Format attığın halde aynı durumsa belli ki donanımsal büyük ihtimalle ram kaynaklı veya dökülen şeyden dolayı oksitlenme olabilir.
Memtest86 ile bir test yapmayı deneyebilirsin.

Format attığın halde aynı durumsa belli ki donanımsal büyük ihtimalle RAM kaynaklı veya dökülen şeyden dolayı oksitlenme olabilir.
Memtest86 ile bir test yapmayı deneyebilirsin.

Oksitlenme olduğunu nasıl anlarım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı