Çözüldü RTX 3050 sistemde düşük performans

• Konuyu başlatan Enes.c
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.163
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Enes.c

Centipat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
RTX 3050
Arkadaşlar yüksek ayarlarda sabit 70-80 fps aldığım oyunda birden bire maximum 15 fps almaya başladım. Merak edip bana önerilen bir sitede test yaptım ve sonuç eklediğim görseldeki gibi. Ekran kartı sürümüm güncel ve virüs taraması temiz çıktı. Önerisi olan var mı acaba?

Çözüm
Hayır sorun işlemci ile alakalı değil 30 FPS aldığı için doğal olarak işlemci kullanılmıyor. Görselde dikkatimi çeken Memory clock değeri aşırı düşük. İnternetten RTX 3050 testlerine baktığım zaman 6000MHz de çalışırken sende 810MHz. Aynı şekilde GPU clock hızı da ciddi derece düşük. Laptoplara fazla hakim değilim eğer herhangi bir yazılımdan güç tasarrufunu etkinleştirdiysen kapat. Veya MSI Afterburner'den ekran kartı değerlerini stock hale getirmeyi dene.

Bu konuda sorunu çözmüşler, kendin okuyup çözebilirsin ya da yeni bir konu açabilirsin.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-01-04 025459.png
    Ekran görüntüsü 2024-01-04 025459.png
    87,7 KB · Görüntüleme: 132
MSI Afterburner yazılımını indir, ardından programı açıp ayarlar>izleme kısmından, işlemci hızı, kullanımı, sıcaklık, FPS, RAM, gibi GPU ve CPU ile ilgili bütün ayarların solundaki tik işaretine basıp aşağıdan OSD'de göster seçeneğine bas. Ardından 15 FPS aldığın oyuna gir ve ekran görüntüsü at.

Eğer ne yapacağını anlamadıysan YouTube'da MSI Afterburner rehberleri var onu izle.

MSI Afterburner yazılımını indir, ardından programı açıp ayarlar>izleme kısmından, işlemci hızı, kullanımı, sıcaklık, FPS, RAM, gibi GPU ve CPU ile ilgili bütün ayarların solundaki tik işaretine basıp aşağıdan OSD'de göster seçeneğine bas. Ardından 15 FPS aldığın oyuna gir ve ekran görüntüsü at.

Eğer ne yapacağını anlamadıysan YouTube'da MSI Afterburner rehberleri var onu izle.
RTX 3050 ile cs2 düşük ayarlarda normalde 200 fps alırken 2 gündür 30 fps alıyorum

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-01-05 014821.png
    Ekran görüntüsü 2024-01-05 014821.png
    163,8 KB · Görüntüleme: 123
Hayır sorun işlemci ile alakalı değil 30 FPS aldığı için doğal olarak işlemci kullanılmıyor. Görselde dikkatimi çeken Memory clock değeri aşırı düşük. İnternetten RTX 3050 testlerine baktığım zaman 6000MHz de çalışırken sende 810MHz. Aynı şekilde GPU clock hızı da ciddi derece düşük. Laptoplara fazla hakim değilim eğer herhangi bir yazılımdan güç tasarrufunu etkinleştirdiysen kapat. Veya MSI Afterburner'den ekran kartı değerlerini stock hale getirmeyi dene.

Bu konuda sorunu çözmüşler, kendin okuyup çözebilirsin ya da yeni bir konu açabilirsin.

Dosya Ekleri

• msireset.PNG
    msireset.PNG
    424,4 KB · Görüntüleme: 114
Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı