RTX 3050 sistemde GTA 5 FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 10

DarkSays

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16GB (2x8GB) DDR4 1.2V 3200MHz SODIMM
Ekran kartı
Nvidia RTX3050 Max-Performance 4GB GDDR6 128-Bit D
İşlemci
Intel® Tiger Lake Core™ i5-11400H 6C/12T; 12MB L3;
Laptopum o kadar da düşük donanımlara sahip değil. Fakat sürekli FPS düşmesi yiyor. Yardımcı olabilir misiniz? Sistem özelliklerini yazdım.
Drop attığım videodaki gibi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Başkasının videosunu neden atıyorsunuz? Kendi videonuzu oyun içinde atın anlayalım. Farklı nedenler olabilir. Yanlış yönlendirmeyelim. Lütfen kendi videonunuzu paylaşın.

Kendi videomu en son mesajımda test edip paylaştım zaten. Göremediyseniz bir daha atıyorum: Vimeo

Low ayarlarında aynı şeyi olduğunu belirtmişsin. 30 FPS alsan da boyle kasıntılı drop girmesi çok saçma olur. Story modunda aynı sıkıntı var mı? Başka oyunlarda sıkıntı yaşıyor musun?

Oyun ilk 3-4 dakikasına çok akıcı oluyor. 50FPS üstü ve drop olmuyor. Sıcaklıktan olabilir fakat benim bildiğim 90 derece bu kadar sıkıntı yaratmaz.

Low ayarlarında aynı şeyi olduğunu belirtmişsin. 30 FPS alsan da boyle kasıntılı drop girmesi çok saçma olur. Story modunda aynı sıkıntı var mı? Başka oyunlarda sıkıntı yaşıyor musun?

Story modunda deneyip birazdan yanıt vereceğim.

Oyun ilk 3-4 dakikasına çok akıcı oluyor. 50FPS üstü ve drop olmuyor. Sıcaklıktan olabilir fakat benim bildiğim 90 derece bu kadar sıkıntı yaratmaz.

CPU kendini 2.0'ya GHz sınırlıyor. Ani frekans azalışları olduğunu gorüyorum. Yani ani throttle yiyorsun. Macun temizlik+ undervolt yapılabilir.

Trottling var. CPU yüksek temel hızında çalışıyor. Turbo frekansa çıkmıyor. Dizüstü yüksek performansta mı? İşlemci Turbo Boost sanırsam kapalı açarsanız da bu sefer throttling olacak. Sıcaklıklar çok yüksek öncelikle dizüstünün bakımını yaptırın.

CPU yüksek temel hızında çalışıyor. Turbo frekansa çıkmıyor. Dizüstü yüksek performansta mı? İşlemci Turbo Boost sanırsam kapalı açarsanız da bu sefer throttling olacak. Sıcaklıklar çok yüksek öncelikle dizüstünün bakımını yaptırın.

Sıcaklık 98 derecelere çıkıyor diye kapatmıştım. Bilgisayarın 6 ayda bir ücretsiz bakım hizmeti var. Bakım yaptıralı belki 6 ay oldu olmadı. Yakın zamanda götüreceğim.

Turbo modu tekrar açtım. Eğer yine drop olursa videosunu atarım.

CPU kendini 2.0'ya GHz sınırlıyor. Ani frekans azalışları olduğunu gorüyorum. Yani ani throttle yiyorsun. Macun temizlik+ undervolt yapılabilir.

Undervolt yapmayı denedim fakat beceremedim. 30 tane mavi ekran yedim.

Sıcaklık 98 derecelere çıkıyor diye kapatmıştım. Bilgisayarın 6 ayda bir ücretsiz bakım hizmeti var. Bakım yaptıralı belki 6 ay oldu olmadı. Yakın zamanda götüreceğim.

Turbo modu açtım galiba. Videosu: Vimeo

Dosya Ekleri

• ssssss.PNG
    ssssss.PNG
    136 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:

Turbo modu açtım galiba. Videosu: Vimeo

Turbo mod açık lakin yüksek performansa alıp dener misiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı