RTX 3050 sistemde Hogwarts Legacy 30-40 FPS'e düşüyor

Rexlien_1

Hectopat
Arkadaşlar oyun 2 yılda hiç mi düzelmedi? RTX 3050 6 GB 95W ekran kartı 24 GB RAM'le en düşük ayarlarda ve DLSS performansta oynamaya çalışıyorum. 20GB RAM kullanıyor ortalama 60 FPS falan ama koşarken falan o kadar drop giriyor ki 30-40 FPS oluyor. Bunu düzeltmenin bir yolu var mı?

1080P'de oynuyorsanız işlemci ve ekran kartı kullanımınızı bir kontrol edin belki darboğaz yiyor olabilirsiniz. RTX 3050 güçlü bir kartta değil neticesinde 1660S ile denk bir kart.

1080P'de oynuyorsanız işlemci ve ekran kartı kullanımınızı bir kontrol edin belki darboğaz yiyor olabilirsiniz. RTX 3050 güçlü bir kartta değil neticesinde 1660S ile denk bir kart.

Tabii ki çok güçlü değil ama drop çok sinir bozuyor. Kullanımlara baktım CPU ortalama %40 GPU ortalama %45 bunlar normal değerler mi ne yapmam gerekiyor?

Hocam işlemci normal fakat ekran kartı normal değil orada bi sorun var. Sistem testlerine baktım çoğu test DLSS bile açmadan High grafiklerde 50-60 arası görüyor.

Grafikleri arttırıp ekran kartı kullanımını %90'ın üstüne çekerseniz FPS değerleriniz stabilize olabilir.

Hocam işlemci normal fakat ekran kartı normal değil orada bir sorun var. Sistem testlerine baktım çoğu test DLSS bile açmadan high grafiklerde 50-60 arası görüyor.

Grafikleri arttırıp ekran kartı kullanımını %90'ın üstüne çekerseniz FPS değerleriniz stabilize olabilir.

CFG diye bir ayar yaptım hocam ekran kartı kullanım oranı arttı droplar minimuma indi ve FPS de arttı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı