RTX 3050 sistemde oyunlarda FPS 40'ı geçmiyor

deidemia

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarım oyunlarda kısa bir süre sonra çok fazla FPS düşürüyor ve bu hiçbir şekilde yükselmiyor. Sanki bir üst sınır varmış gibi 40 FPS'ten yukarı çıkmıyor ama 35'leri, 15'leri gördüğü oluyor. Oyunları kapatıp açtığımda sorun ortadan kalkıyor ancak bir süre sonra tekrar aynı sorunla karşılaşıyorum. Daha önce oynayıp bitirdiğim ve hiçbir sorun yaşamadığım oyunlar veya sistemimi yormadığını bildiğim oyunlarda bile bu sorunu yaşamaya başladım. Sorunun nereden kaynaklandığını çözemedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Sistemim RTX 3050, Ryzen 7 5800H, Asus Zephyrus G14.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Öncellikle NVIDIA App'a giriş yapıyorsunuz.
Grafikler-Genel Ayarlardan battery Boost'u kapatabilirsiniz.

Ekran görüntüsü 2025-10-12 021833.png

1760271917369.png

Bu ayar da kapalı olsun mutlaka.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç planından yüksek perfomansa seçili mi?
Sıcaklık değerleriniz nasıl oyun içinde?
Güç planım da yüksek performansta ama sıcaklık değerlerim son zamanlarda yükseldi 80,90 arasında gidip geliyor. Fanları yeni temizlettim ama macun değiştirmeyeli uzun zaman oldu.

Güç planım da yüksek performansta ama sıcaklık değerlerim son zamanlarda yükseldi 80,90 arasında gidip geliyor. Fanları yeni temizlettim ama macun değiştirmeyeli uzun zaman oldu.

Isıdan dolayı Thermal Throttling yapıyor olabilir cihaz mutlaka termal bakın yaptırın.
VRAM tıkanmasından dolayı yapıyorda olabilir grafik ayarlarınız yüksekteyse kısabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı