RDR2 RTX 3050 FPS 60'ı geçmiyor

İşletim sistemi
Windows 10
Evet başlıktaki gibi oyun 60 FPS'te takılı kalıyor çoğu zamanda 45-55 FPS civarı alıyorum ama en fazla 60 gördüm şu ana kadar. Ayarlar Low'da. Oyunu güç tasarrufunda kullanıyorum performans modunda 90 dereceyi geçiyor işlemci ancak yüksek performans modunda da denedim fakat bu sefer de FPS 60'ta kaldı tamamen sadece bu limiti kaldırabilir miyim?
GPU kullanımları şu şekilde:

Eki Görüntüle 1964438

Keskinlestirmeyi kapat, GeForce Experience'de oyunu senkronize et, 1920x1080 yap ve kontrol Center'a gir ayarlarını yap bilmiyorsan fotoğraf atarım.

Evet başlıktaki gibi oyun 60 FPS'te takılı kalıyor çoğu zamanda 45-55 FPS civarı alıyorum ama en fazla 60 gördüm şu ana kadar. Ayarlar Low'da. Oyunu güç tasarrufunda kullanıyorum performans modunda 90 dereceyi geçiyor işlemci ancak yüksek performans modunda da denedim fakat bu sefer de FPS 60'ta kaldı tamamen sadece bu limiti kaldırabilir miyim?

Eki Görüntüle 1964438

Isılar modele bağlı ancak FPS değerleri normal bende 3050 laptopta daha yüksek değerler göremiyorum kartın gücü sınırlı bir de 4 GB.

Dediğim gibi yüksek performansta bile aynı değerler aynı wat sadece 5 10 FPS için neden ısıyı 90'a çıkartayım hatta zaman geçtikçe 95 dereceye kadar çıkabiliyor CPU. Laptopu alalı 1 ay falan oluyor zaten.

Ekran 144Hz V-Sync kapalı.
Sürülmüş olan termal macun kalitesiz olabilir veya kötü sürülmüş olabilir.
Benim laptobum da ilk alındığında bile CPU aşırı yüksek sıcaklıklara çıkıyordu. Kalitesini anlayamıyorum macunun tabi ama aşırı kötü sürülüydü. Bu neye göre oluyor, nasıl kötü sürüyorlar anlamıyorum.

Bir tane daha 8 GB RAM al... Ekran kartı RTX 3050 ama kaç GB? Yeni RTX 3050'ler 6 GB'a yükseldi... Ayrıca unutmaman gereken bir şey var; işlemcin Ryzen 5 5625U... Sonunda "u" harfi olan bir dizüstü bilgisayar zaten tasarruf modunu kullanır, istediğin kadar yüksek performansa çek, ısınma 90 dereceyi görür... Dizüstü bilgisayarının donanımını göz ardı etme... FPS artışı; RAM, ekran kartı ve işlemcinin gücüyle alâkalı...sadece ekran kartı FPS'i arttırmaz...

hocam bir süre cihazı yük altında bir oyunda kullanıp kaç watt değere kadar ekran kartının kısıldığını söylerseniz ona göre öneride bulunayım

Detroit ultra ayarlarda yaklaşık 55fps veriyor bazı yerlerde 45 40 oluyor tabi. 1 2 saatlik oyunun ardından cpu 93, gpu ise 84 derecede 58.8W kadar oluyor. En yüksek kullanımda ise 61.8W 87 derece gpu 98 derece cpu gördüm.

Kardeş ayarlardan V-Sync açık olabilir onu kapat. Ek olarak pili yüksek performans moduna al ekran kartını da performansa ayarla sorunun çözülür bende RTX3060 Laptop'da oynadım Ultra ayarda 80-90 FPS alıyordum.

Eki Görüntüle 1964438

İşlemcinin sonunda u olunca az güç tüketmiyor mu?

Kardeş ayarlardan V-Sync açık olabilir onu kapat. Ek olarak pili yüksek performans moduna al ekran kartını da performansa ayarla sorunun çözülür bende RTX3060 Laptop'da oynadım Ultra ayarda 80-90 FPS alıyordum.
Kardeş işlemcin nedir ve gpu kaç gb ?

Detroit ultra ayarlarda yaklaşık 55fps veriyor bazı yerlerde 45 40 oluyor tabi. 1 2 saatlik oyunun ardından cpu 93, gpu ise 84 derecede 58.8W kadar oluyor. En yüksek kullanımda ise 61.8W 87 derece gpu 98 derece cpu gördüm.
1696275984588.png

Hocam ilk resimdeki gibi core clock kısmını en düşük konuma getirip uygulayın.
1696276098033.png

daha sonra 800mV kısmındaki noktayı normal değerinden +200mhz yükseğe çekip uygulayın. 40w civarında daha yüksek clock hızlarında çalışacaktır.

eğerki ısı değerleri 87 nin altında ise 825 ve 850 mV değerlerindede +200 mhz ile deneyerek deneme yanılma ile daha iyi değerler elde edebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı