RTX 3050 Ti ekran kartının düşük TDP değerinde olması

Meriksas

Decapat
Daha fazla  
Screenshot 2025-07-19 191251.png

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-07-19 191425.png
    Screenshot 2025-07-19 191425.png
    34,3 KB · Görüntüleme: 24
Herkese merhaba. Şimdi şöyle bir sorunum var. Uzun zamandır ekran kartı performansı ile ilgili sorun yaşıyorum. Biraz bakınırken şöyle bir şeye denk geldim. Bilgisayarı aldığım ilk zamanlar CPU-Z uygulamasından baktığım zaman TDP değeri olması gerektiği gibi 85w gözüküyordu. Ancak şimdi baktığım zaman 60w olarak gözüküyor. Nedeni olabilir sizce? Çözüm öneriniz var mı?

Herkese merhaba. Şimdi şöyle bir sorunum var. Uzun zamandır ekran kartı performansı ile ilgili sorun yaşıyorum. Biraz bakınırken şöyle bir şeye denk geldim. Bilgisayarı aldığım ilk zamanlar CPU-Z uygulamasından baktığım zaman TDP değeri olması gerektiği gibi 85w gözüküyordu. Ancak şimdi baktığım zaman 60w olarak gözüküyor. Nedeni olabilir sizce? Çözüm öneriniz var mı?
Bilgisayarınızın marka modeli nedir? Nitrosense tarzı bir software varsa buradan GPU'yu performans moduna alabilirsiniz. Bu şekilde en yüksek watt değerinde çalışacaktır. Stres testi olmadığı sürece yine 85 W'ı oyun içi görmeniz çok zor ama yine 75-80 civarlarında çeker. Ayrıca bahsetmeme gerek var mı bilmiyorum ama "Güç seçenekleri, güç planı" kısmına ayarlardan girip "Yüksek performans"ı seçtiğinizden emin olun. Dengelide ya da güç tasarrufunda olursa bilgisayar boştayken veya belli başlı oyunlarda ekran kartından tam güç çekmez.

Bilgisayarınızın marka modeli nedir? Nitrosense tarzı bir software varsa buradan GPU'yu performans moduna alabilirsiniz. Bu şekilde en yüksek watt değerinde çalışacaktır. Stres testi olmadığı sürece yine 85 W'ı oyun içi görmeniz çok zor ama yine 75-80 civarlarında çeker.
Bilgisayar lenovo ideapad gaming 3. Lenovo Vantage diye bir uygulaması var. En yüksek performansta zaten. Ona rağmen oluyor

Bilgisayar lenovo ideapad gaming 3. Lenovo Vantage diye bir uygulaması var. En yüksek performansta zaten. Ona rağmen oluyor
1752942078723.png

şu şekilde;

Bir de anlık TDP'yi görmek için HWMonitor kullanın. CPU-Z anlık veriyi ne kadar doğru veriyor, veriyor mu bilmiyorum. Genelde fabrika verisini gösterir orada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı