RTX 3050 Ti GTA Online'da düşük performans

İşletim sistemi
Windows 11

521802

Hectopat
RAM
16
SSD veya HDD modeli
512
Ekran kartı
Rtx3050 ti
İşlemci
i7-11800H @ 2.30GHz
Merhabalar,
1 hafta önce Monster notebook almıştım, kullanışlı gayet güzel. Birkaç eksisi var ama konu bu değil, konu çoğu oyunda iyi FPS alırken GTA 5'de berbat olması. Örneğin r6s Ultra ayarlarda 200 FPS alıyorum. GTA'nın singleplayer kısmında da kasmıyor ama GTA Online girdiğim zaman FPS sürekli 40-50 oluyor. Server'da 10 kişi - 5 kişi olması fark etmiyor Online girince FPS çöküyor. Bütün grafikleri Normal'e aldım MSAA ve FXAA kapattım, sadece grafikler kötüleşti hala 40-50 FPS alıyorum. Sıcaklık 80 derece civarında.

Kasmaması için herhangi bir şey yapabilir miyim cevaplarsanız sevinirim. Eekran kartı güncel, işlemci veya bilgisayar bir Website'den güncellemem gerekiyorsa bilmiyorum)
RTX 3050 Ti.
i7-11800h @ 2.30GHz
16 GB RAM.
144Hz ekran.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,
1 hafta önce Monster notebook almıştım, kullanışlı gayet güzel. Birkaç eksisi var ama konu bu değil, konu çoğu oyunda iyi FPS alırken GTA 5'de berbat olması. Örneğin r6s Ultra ayarlarda 200 FPS alıyorum. GTA'nın singleplayer kısmında da kasmıyor ama GTA Online girdiğim zaman FPS sürekli 40-50 oluyor. Server'da 10 kişi - 5 kişi olması fark etmiyor Online girince FPS çöküyor. Bütün grafikleri Normal'e aldım MSAA ve FXAA kapattım, sadece grafikler kötüleşti hala 40-50 FPS alıyorum. Sıcaklık 80 derece civarında.

Kasmaması için herhangi bir şey yapabilir miyim cevaplarsanız sevinirim. Eekran kartı güncel, işlemci veya bilgisayar bir Website'den güncellemem gerekiyorsa bilmiyorum)
RTX 3050 Ti.
i7-11800h @ 2.30GHz
16 GB RAM.
144Hz ekran.

Aynı sorunu yaşıyorum.
GTA story modda ekran kartı kullanımı %99 ama Online'da ekran kartı kullanımı %50'yi geçmiyor.
Sorunun ekran kartı kullanımından olduğunu düşüyorum.
Konuyu takipteyim.
Sistemim
i5 11400h - RTX 3050 Ti - 16 GB RAM.

Acaba Online'da işlemcinin grafik arabirimini refans alma gibi bir durum olmuş olabilir mi
Eğer öyle bir şey varsa NVIDIA denetim masasında yüksek performanslı ekran kartını tercih et seçeneğini aktif edebilirsiniz ya da program ayarlarından GTA 5'i + Rockstar Game'si seçip ayar yapabilirsiniz.

Aynı sorunu yaşıyorum.
GTA story modda ekran kartı kullanımı %99 ama Online'da ekran kartı kullanımı %50'yi geçmiyor.
Sorunun ekran kartı kullanımından olduğunu düşüyorum.
Konuyu takipteyim.
Sistemim
i5 11400h - RTX 3050 Ti - 16 GB RAM.
Benim masaüstü olmasına rağmen benim sorunum da aynı sizinki gibi.

Invite onlyde denediniz mi ?
Ne olduğunu bilmiyorum hocam açıklar mısınız ?
Arkadaşlar ekran kartı yükünü arttırmayı da denediniz mi, MSAA'yı bayağı yükselterek falan?
Hocam çoğu ayar very high msaa 2x 4x denedim ama yinede ekran kartı kullanımı çok az story modda stabil %99.
Acaba Online'da işlemcinin grafik arabirimini refans alma gibi bir durum olmuş olabilir mi
Eğer öyle bir şey varsa NVIDIA denetim masasında yüksek performanslı ekran kartını tercih et seçeneğini aktif edebilirsiniz ya da program ayarlarından GTA 5'i + Rockstar Game'si seçip ayar yapabilirsiniz.
Gta 5 zaten hem grafik ayarlar kısmından nvidia gpu ve nvidia denetim masasından nvidia gpu ve pil ayarları yüksek performansda ama durum böyle.

Ne olduğunu bilmiyorum hocam açıklar mısınız ?

Hocam çoğu ayar very high msaa 2x 4x denedim ama yinede ekran kartı kullanımı çok az story modda stabil %99.
sadece sizin olduğunuz bir online sunucusudur esc basıp gta online oyna seçeneğine basın oradan invite only session olanı seçin eğer burada sıkıntı yoksa problem girdiğiniz public sunucuyla alakalıdır

Dosya Ekleri

• 1644084824804.png
    1644084824804.png
    676,9 KB · Görüntüleme: 53
  • 1644084866479.png
    1644084866479.png
    657,7 KB · Görüntüleme: 73

Technopat Haberler

Geri
Yukarı