Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarımda masaüstünde dolaşırken saliselik takılmalar veya internette gezerken yine saliselik takılmalar FPS oyunlarında adam gördüğümde FPS'in 200'den 90'a kadar düşmesi yaşıyorum. SSD ve 16 GB RAM olmasına rağmen böyle hafif takılmalar canımı sıkıyor. Windows Update tam. Belki Windows kaynaklıdır diye Windows 11'den 10'a dönmüştüm ancak yine sorun çözülmedi. Arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum.
Bilgisayarınız kendisini iyi bir şekilde soğutabiliyor değil mi? Kucağınızda falan oynamıyorsunuz yani. Eğer kucağınızda oynuyorsanız bilgisayar kendini soğutamadığından fps droplar meydana gelebilir. Güç planından "en yüksek performans" nvidia geforce experience uygulamasından battery boost 2.0 kapatın ve nvidia control panel'den 3d ayarlarını dengeliye çekin.
Masaüstünde gezerken falan da olabiliyor. Stabilite sorunu var gibi. Birşey bilgisayarımın performansını kötü anlamda etkiliyor ama çözemedim. Ancak masaüstünde normal bir şekilde gezerken takılmasının ısınma ile bir alakasını sanmıyorum. Oyun oynarken masamda oynuyorum performans seçenekleri seçili.