Çözüldü RTX 3050 Ti sistemde CS2 takılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Deagle762

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
CS2'de çok fazla gecikme ve takılmalar mevcut. Oyun açıldığında 2-3 saniyelik ve bir maça girerken uzun bir süre bekliyorum (20-30 saniye). Laptop formatlanmadan önce böyle gecikmeler ve takılmalar mevcut değildi. Tüm driverlerim güncel her şeyi yaptım aklıma başka bir şey gelmiyor. Yardımcı olur musunuz?
Sistem özellikleri:
RTX 3050 Ti.
Intel i5 11400H.
8 GB RAM 3200 MHz.
512 GB M.2 SSD.

1705565630691.png

1705565646385.png

1705565660637.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Nihai performansı ve Güç modu performans seçili bir şekilde kullanıyorum zaten.

Sorunu uzun araştırmalar sonucu çözdüm.
Açıklamak gerekirse evet biraz saçma bir çözümü var fakat işe yarıyor.
-İlk önce Win+R yapıp çalıştırı açıyoruz.
-netplwiz bu komutu girip enterliyoruz.
-Buradan ekle tuşuna tıklayarak yeni bir kullanıcı ismi oluşturuyoruz fakat dikkat oluşturacağınız hesabın ismini LATİN harfiyle yazın. Örnek isminiz "Çağatay" ise "Cagatay" olarak girin
-Oluşturduğumuz hesabı seçip özelliklere tıklıyoruz ve gelecek ekrandan grup üyeliği kısmından yönetici olarak seçip uyguluyoruz.
-Ardından Win+L tuşuna basarak mevcut oturumu kapatıp yeni açtığımız hesaba giriyoruz ve hesabın kurulumu tamamlıyoruz.
-Önceki hesabınızdaki yedekleri bu yeni hesaba aktarmak içinde videolar mevcut onlara bakabilirsiniz.

Ve evet çözümü bu şekilde. Bu sayede oyundaki takılmalarım düzeldi ve maçlara daha hızlı bir şekilde girebiliyorum.
+ olarak oyuna bu hesapla ilk girdiğinizde ilk maçınıza yavaş girecek çünkü burada gölgelendiriciyi derliyor. Ardından gireceğiniz maçlara daha hızlı girecektir.
Arkadaşlar bunun RAM veya herhangi bir donanımsal parçayla alakası yok. Arkadaş zaten formattan sonra böyle bir problem yaşadığını söylemiş. "Laptop formatlanmadan önce böyle gecikmeler ve takılmalar mevcut değildi". Driverları kontrol etmelisin ve tekrar kurmalısın. Sorun devam edersen tekrar yorum yap yardımcı olalım.

Arkadaşlar bunun RAM veya herhangi bir donanımsal parçayla alakası yok. Arkadaş zaten formattan sonra böyle bir problem yaşadığını söylemiş. "Laptop formatlanmadan önce böyle gecikmeler ve takılmalar mevcut değildi". Driverları kontrol etmelisin ve tekrar kurmalısın. Sorun devam edersen tekrar yorum yap yardımcı olalım.
Anlayışın için teşekkürler. Driverları tamamen kurdum az önce DDU ile ekran kartı sürümünü kaldırıp tekrardan son sürüm ile kurdum fakat durum aynı.
Windows sürümüyle alakalı olabilir mi?

Şunları dene;
CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp dism /online /cleanup-image /restorehealth kodunu yapıştır ve enterla. İşlem bittikten sonra tekrar CMD'yi yönetici olarak çalıştır ve şu komutu yaz:
sfc /scannow
Sorun tekrar devam ederse tekrar yorum yap yardımcı olalım.

Şunları dene;
CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp dism /online /cleanup-image /restorehealth kodunu yapıştır ve enterla. İşlem bittikten sonra tekrar CMD'yi yönetici olarak çalıştır ve şu komutu yaz:
sfc /scannow
Sorun tekrar devam ederse tekrar yorum yap yardımcı olalım.
Geç cevap veriyorum kusura bakmayın. sfc /scannow komutuyla bozuk dosyalar onarılmış ve ek olarak 21H2 olan Windows'umu 23H2'ye güncelledim fakat bu da etki etmedi maalesef. :/

Eğer yapmadıysan ekran kartı ayarlarından, ekran kartı güç kullanımını maksimum performans yap. Bir diğer çözüm ise Nihai Performans kodunu aktive edip güç planını değiştir.
CMD'yi yönetici olarak çalıştır ve şu kodu yapıştır.
powercfg /DUPLICATESCHEME e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61

Nihai performansı ve Güç modu performans seçili bir şekilde kullanıyorum zaten.

Sorunu uzun araştırmalar sonucu çözdüm.
Açıklamak gerekirse evet biraz saçma bir çözümü var fakat işe yarıyor.
-İlk önce Win+R yapıp çalıştırı açıyoruz.
-netplwiz bu komutu girip enterliyoruz.
-Buradan ekle tuşuna tıklayarak yeni bir kullanıcı ismi oluşturuyoruz fakat dikkat oluşturacağınız hesabın ismini LATİN harfiyle yazın. Örnek isminiz "Çağatay" ise "Cagatay" olarak girin
-Oluşturduğumuz hesabı seçip özelliklere tıklıyoruz ve gelecek ekrandan grup üyeliği kısmından yönetici olarak seçip uyguluyoruz.
-Ardından Win+L tuşuna basarak mevcut oturumu kapatıp yeni açtığımız hesaba giriyoruz ve hesabın kurulumu tamamlıyoruz.
-Önceki hesabınızdaki yedekleri bu yeni hesaba aktarmak içinde videolar mevcut onlara bakabilirsiniz.

Ve evet çözümü bu şekilde. Bu sayede oyundaki takılmalarım düzeldi ve maçlara daha hızlı bir şekilde girebiliyorum.
+ olarak oyuna bu hesapla ilk girdiğinizde ilk maçınıza yavaş girecek çünkü burada gölgelendiriciyi derliyor. Ardından gireceğiniz maçlara daha hızlı girecektir.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı