RTX 3050 Ti sistemde Elden Ring düşük GPU kullanımı

İşletim sistemi
Windows 10

ensozcil

Hectopat
RAM
16GB
Ekran kartı
RTX 3050 Tİ
İşlemci
i5 12500H
YouTube'dan benim sistem ile aynı özelliklere sahip bir bilgisayardan oynayan kişi oldukça akıcı bir şekilde oynuyorken benim ekran kartı kullanımı %40-60 civarında geziyor ve bu yüzden FPS düşük ve oyun hiç akıcı değil. Sorunu bilen var mıdır ya da böyle bir sorunla karşı karşıya gelen?

Not: Bütün sürücüler günce ve bilgisayar performans modunda.

Son düzenleyen: Moderatör:
YouTube'dan benim sistem ile aynı özelliklere sahip bir bilgisayardan oynayan kişi oldukça akıcı bir şekilde oynuyorken benim ekran kartı kullanımı %40-60 civarında geziyor ve bu yüzden FPS düşük ve oyun hiç akıcı değil. Sorunu bilen var mıdır ya da böyle bir sorunla karşı karşıya gelen?

Not: Bütün sürücüler günce ve bilgisayar performans modunda.

Aldığınız FPS değerleri nedir, ve diğer arkadaşınızın FPS değerleri nelerdir? Ara da 5-10 FPS varsa normaldir.

Ben 30-45 arası alıyorum ama YouTube'deki kişi 60FPS sabit alıyor.

Sorunun çözümü şu şekildedir:
Razer Cortex'i indiriyorsun Game Boost seçeneğine tıklıyorsun, CPU Core enable ve CPU park seçeneğinin tikli olduğundan emin oluyorsun, daha sonra oyunu başlattığında en yüksek ayarlarda bile 60FPS oluyor.

Razer Cortex'i indiriyorsun Game Boost seçeneğine tıklıyorsun, CPU Core enable ve CPU park seçeneğinin tikli olduğundan emin oluyorsun, daha sonra oyunu başlattığında en yüksek ayarlarda bile 60FPS oluyor.
Teşekkürler. Deneyip sonuçlarını paylaşırım.

Programdan sonra ekran kartı kullanımı %98 e kadar çıktı ama ne yaptıysam 60fps ye çıkamadım, 40-50 fps lerde kaldı. Bazı yerlerde yine %60-80 lere düşüyor ama artık o kadarını da oyun motorundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bir kez de aynı şekilde fakat NVIDIA Denetim Masası'ndan gölgelendirici önbellek boyutunu sınırsız yaparak deneyebilir misin?

Hocam MSI Afterburner ile işlemcinin tüm çekirdeklerini, ekran kartı watt ve kullanım yüzdesini alacak şekilde oyun içinden SS atabilir misiniz?
Sorunun çözümünü buldum. Nvidia denetim masasından High-Performance Nvidia processor seçiliyken Vertical sync'yi off konumuna getirdim ve oyun sabit 60 fps oldu.

Merhaba ben de aynı sorunu yaşıyorum aynı bilgisayara sahibim. 10 dakika deneme sürem kaldı, tek bir deneme şansım var. Siz sorun için kalıcı çözüm bulabildiniz mi?

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı