RTX 3050 Ti vs RTX 2060 vs RX 5600 XT

Bütçe
3000/3500
Bu ülkede eğer zengin değilsen bir ürünü kolay bir şekilde satın alamıyorsun. İnsanlar günlerce nasıl ucuza alırım diye araştırıyor. 1 ay sonra 3050 Ti gelecek ve RTX 2060'a 3300 TL vermek hiç ama hiç mantıklı değil.
1 Ay sonra 3050Ti ekran kartının kesin olarak alınabileceğinin bir garantisi yok. 3050 Olarak mı, 3050Ti olarak mı çıkış yapacak o bile belirsiz. RTX 3060 mı, yoksa 3050 mi önce çıkacak yine bilinmiyor. Kartların çıkış tarihleri bile belli değil. Sadece Ocak ayında çıkabilir deniyor. Bu kadar bilinmezin içinde arkadaşın vakti varsa beklesin tabi.

1 Ay sonra 3050Ti ekran kartının kesin olarak alınabileceğinin bir garantisi yok. 3050 Olarak mı, 3050Ti olarak mı çıkış yapacak o bile belirsiz. RTX 3060 mı, yoksa 3050 mi önce çıkacak yine bilinmiyor. Kartların çıkış tarihleri bile belli değil. Sadece Ocak ayında çıkabilir deniyor. Bu kadar bilinmezin içinde arkadaşın vakti varsa beklesin tabi.
3050Ti büyük ihtimalle gelecek.

Şuan sızdırılan modeller 3050Ti-3060 ve 3080 Ti

1 ay içinde gelmesin, 2 ay içinde gelsin ama 3060Ti'den daha uygun 1 adet kart daha geleceği kesin.

3060 Ti 400 dolar. Şuan dünyada stok sorunu olduğu için çok pahalıya satılıyor. Bu kartın maksimum ederi 4500 TL'dir. Dolar 9 olsa bile şuan ki fiyatların mantıklı bir açıklaması yok. Sadece ülkemizde değil, bütün ülkelerde bu saçma durum mevcut. Stoklar düzeldiği zaman daha uygun fiyata 3060 Ti alacağız. Düz 3060 ya da 3050 Ti en fazla 350 dolar olarak çıksa bile maksimum 3500 TL olacaktır. (stoklar düzelirse tabi) bu yüzden beklemeye değer bence. Acelesi varsa 2060 alıp geçsin ama ben olsam bunu yapmazdım.

Stokların düzeleceğini düşünüyorum. Şuan pandemiden dolayı ciddi sıkıntılar var. Piyasada ne adam akıllı RTX kart bulunuyor, ne PS5 bulunuyor. Bütün cihazlar karaborsaya düştü. Maksimum ederi 4500 TL olan kartı 6-7 bin TL'den satıyorlar. 8300 TL'lik PS5'i 12.000 TL'ye satan var. Pandemi bu çakalların ekmeğine yağ sürüyor.

Sabredin arkadaşlar. Dolar artsa dahi bu fiyatlardan daha uyguna ürün alacağız. En kötü Amazon.com ya da Newegg gibi yurtdışı sitelerinden alırız. Her türlü daha uyguna gelecek.

Sistem topluyorum. Anakart ve i5-10400F işlemci aldım. Ekran kartı için bütçem 3000-3500 civarı. Son 1 ayda RTX 2060 fiyatları garip bir şekilde artarken 5600 XT 2700 TL'ye kadar düştü. Ben de kararsız kaldım, Ocak ayında 3050 Ti mi bekliyeyim yoksa diğer iki karttan birini mi alayım?

Selamun aleyküm NVIDIA'nın ekran kartında çok iddialı olduğunu sizde biliyorsunuz kesinlikle 3050'yi bekleyin çünkü (örnek olarak) 8 GB VRAM"a sahip bir ekran kartı eski ise kullanımı 4 GB'yi geçemeyebilir güncel ekran kartları daha iyidir.

3050Ti büyük ihtimalle gelecek.

Şuan sızdırılan modeller 3050Ti-3060 ve 3080 Ti

1 ay içinde gelmesin, 2 ay içinde gelsin ama 3060Ti'den daha uygun 1 adet kart daha geleceği kesin.

3060 Ti 400 dolar. Şuan dünyada stok sorunu olduğu için çok pahalıya satılıyor. Bu kartın maksimum ederi 4500 TL'dir. Dolar 9 olsa bile şuan ki fiyatların mantıklı bir açıklaması yok. Sadece ülkemizde değil, bütün ülkelerde bu saçma durum mevcut. Stoklar düzeldiği zaman daha uygun fiyata 3060 Ti alacağız. Düz 3060 ya da 3050 Ti en fazla 350 dolar olarak çıksa bile maksimum 3500 TL olacaktır. (stoklar düzelirse tabi) bu yüzden beklemeye değer bence. Acelesi varsa 2060 alıp geçsin ama ben olsam bunu yapmazdım.

Stokların düzeleceğini düşünüyorum. Şuan pandemiden dolayı ciddi sıkıntılar var. Piyasada ne adam akıllı RTX kart bulunuyor, ne PS5 bulunuyor. Bütün cihazlar karaborsaya düştü. Maksimum ederi 4500 TL olan kartı 6-7 bin TL'den satıyorlar. 8300 TL'lik PS5'i 12.000 TL'ye satan var. Pandemi bu çakalların ekmeğine yağ sürüyor.

Sabredin arkadaşlar. Dolar artsa dahi bu fiyatlardan daha uyguna ürün alacağız. En kötü Amazon.com ya da Newegg gibi yurtdışı sitelerinden alırız. Her türlü daha uyguna gelecek.
Teşekkür ederim, anakart ve işlemciyi almıştım zaten, ekran kartı için ise bu saçma fiyatları veremem ve ya siyah ekran sorunu ile uğraşamam geçici olarak 150/200 arasında geçici bir kart alıp beklemeyi tercih ederim.
Kart çıktı, stoklara geldi filan diyene kadar 2 aya yakın bir süre geçmiş olur. Boşa vakit kaybı. Şimdiden ekran kartını al oyununu oyna. İleride stoklar oturunca elindekini satıp RTX 3000 serisine geçersin. Tavsiyem RTX 2060 alman yönünde.
Hocam keşke sizi dinleseydim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı