- Makaleler
- 3
RTX 3050 ve R5 2600 bileşenlerim ile firewatch oynuyorum fakat ekran kartım %100 şekilde çalışmıyor. Bu darboğaz sebebiyle mi olur?
Ekran kartının %100 kullanılmamasının bir çok etkeni vardır her zaman darboğaz değildir.
2600 çoklu çekirdek olarak iyi bir işlemcidir.
2060S hatta 2070'e kadar yolunun olacağını düşünüyorum bu nedenle darboğaz yapmaz.
V-Sync açıktı fakat monitörüm 144 hz olduğu için umursamadım fakat şimdi kapatınca %98'e kadar çıktı ve FPS arttı.FPS sıniri var mı?
Cooler Master'ın tek fanlı sıvı soğutucusunu kullanıyorum. Düzgün bir O.C deneyimim olmadı fakat tekrar deneyeceğim.İşlemci tekli çekirdek performansını OC yaparak artırmanız gerekli. Stock soğutucu kullanıyorsanız yeni soğutucu almanız gerekebilir.
V-Sync açıktı fakat monitörüm 144 hz olduğu için umursamadım fakat şimdi kapatınca %98'e kadar çıktı ve FPS arttı.
Cooler Master'ın tek fanlı sıvı soğutucusunu kullanıyorum. Düzgün bir O.C deneyimim olmadı fakat tekrar deneyeceğim.
Genel olarak V-Sync'den uzak durun. FPS limitlemek istiyorsanız bunun için başka bir yöntem kullanın. Mesela oyun içi ayarlarda bir FPS limiti olabilir ya da NVIDIA kontrol paneli, rtss yazılımı vb...
V-Sync kullanıyorum hep dalgalanma vs. gibi sorunları kaldırıyor neden önermiyorsunuz?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.