RTX 3050 ve R7 5800H Sistemde Horizon Zero Dawn Düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10

rihenh

Kilopat
Merhaba, Horizon Zero Dawn oynarken grafikler yüksekte olmasına rağmen GPU kullanımı çok düşük (%55-%80). Sorun sadece bu oyunda, Rise Of The Tomb Raider, Dying Light gibi oyunlarda test ettim ve GPU kullanımının %95'ten aşağı düştüğünü görmedim genel olarak. Bu yüzden de olayı oyunun optimizasyonuna bağladım. Horizon Zero Dawn'da fps artırmak için bildiğiniz bir yöntem var mı?

Sistem Özelliklerim:

Ekran kartı: RTX 3050
İşlemci: Ryzen 7 5800H
Bellek: 16x1 GB
Depolama: 512 GB Samsung SSD

Şu an bilgisayarda değilim ama, NVIDIA Denetim Masası'na girip 3D ayarların yönetilmesi kısmına girmelisiniz ilk. Ardından program ayarları kısmına girmelisiniz. Buradan sağda program ekle kısmından Horizon Zero Dawn'ı bulmalısınız.
Eki Görüntüle 1421089
Yaptım hocam. Görüntü keskinleştirmeyi elleyeyim mi? Bir de işim bittikten sonra direkt çıksam ayarlar kaydoluyor mu yoksa oradan ekle mi demem gerek?

Dosya Ekleri

• 2022-06-15.png
    2022-06-15.png
    195,1 KB · Görüntüleme: 37
Yaptım hocam. Görüntü keskinleştirmeyi elleyeyim mi? Bir de işim bittikten sonra direkt çıksam ayarlar kaydoluyor mu yoksa oradan ekle mi demem gerek?

Hocam şu an önümde bilgisayar olmadığı için sizi tam yönlendiremiyorum ama oradaki ayarları kurcalayın biraz. Bilgisayarınızı bozmaz çünkü program ayarı sadece. Ayarları yaptıktan sonra sağ altta uygula butonu var oraya basmanız lazım. 1-2 saniyelik PC'niz donar.
GeForce Experience'dan ise, GeForce Experience'a girip, oyunlarınızı bulun. Ardından Hzd'yi seçin. Üzerinde ayrıntılar yazıyor olması lazım. Oraya tıklayın, ardından grafik ayarlarını değiştirebileceğiniz bir yer gelecek karşınıza. Oradan grafik ayarlarını yükseltin biraz ve bakın değişme oluyor mu diye.

Arama çubuğundan grafik ayarlarına gidin. En üstteki gecikmeyi azalt performansı arttır seçeneğini işaretleyin. Ardından hemen aşağısında bölüme oyunun dosyalarından launcherını bulup ekleyin. Windows un oyun modunu açmayı da unutmayın. Sizin için çözüm olabilecek en yüksek ihtimalli ayarlar bunlar. Nvidia denetim masasından bilmediğiniz şeyleri değiştirmeyin.

Vallaha bu oyun iflah olmaz :D hiçbir şey fayda etmiyor. Yine de çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Çözümü kime versem bilemedim, birinize versem diğerine haksızlık olacak gibi geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı