RTX 3050 vs 2060

O bütçelere çıktıktan sonra 2060 veya 3050 gibi kartlar tercih edilmemesi gerekiyor. Ne kadar sevmeseniz de, sürücü bakımında geride kalsa da RX 6600 o bütçede rakipsiz bir model. AMD düşünmüyorum derseniz de 8400 civarlarına 3060 düşebiliyor onu kovalayın derim.

Benim de beklentim o yönde biraz daha bekleyeceğim bakalım.

3050 al dostum Ampere mimarisi ile yeni nesil tensor ve RT çekirdekleri kullanılıyor ve 8nm avantajı var güncellik açısından 3050 diyorum. AMD performans anlamında iyi olabilir onların ürün gamıda fena değil ama hiçbir zaman NVIDIA kalitesinde ürün çıkaramayacak. RX 470 kartıyla bana yaşattıklarından sonra AMD marka hiçbir ürünü evime sokmuyorum.

3-5 FPS'nin görüntüsüne aldanmamak lazım. Nesil farkı arayı kapatır AV1, Resizable Bar ve güç yönetimi olarak 3000 serisine öncelik vermen daha iyi olur.

@T129Atak @KeyN_N neye göre üzgün emoji?
RX 470 kartıyla bana yaşattıklarından sonra AMD marka hiçbir ürünü evime sokmuyorum.
İlk çıkan RX ile son çıkan RX arasında karşılaştırma yapıp aklınızca çıkarım yapmışsınız. 6000'de sorunlar düzeltildi artık. Buyur kazıklanmak istersen 3050 seni bekler. Ya da adam akıllı kartlardan 6600 veya 6600XT alır geçersin. RX6000 serisi de RT destekliyor ve FidelityFX 2.0 geliyor

Son düzenleme:

İlk çıkan RX ile son çıkan RX arasında karşılaştırma yapıp aklınızca çıkarım yapmışsınız. 6000'de sorunlar düzeltildi artık. Buyur kazıklanmak istersen 3050 seni bekler. Ya da adam akıllı kartlardan 6600 veya 6600XT alır geçersin. RX6000 serisi de RT destekliyor ve FidelityFX 2.0 geliyor
Sanki Nvidia sistemlerde hiç kronik sorun olmamış gibi davranmaları da cabası. Teknoloji en nihayetinde bir şans işi. Fakat şu an böyle bir bütçeye kart alsam 6600 XT dışında bir karta bakmam bile.

İlk çıkan RX ile son çıkan RX arasında karşılaştırma yapıp aklınızca çıkarım yapmışsınız. 6000'de sorunlar düzeltildi artık. Buyur kazıklanmak istersen 3050 seni bekler. Ya da adamakıllı kartlardan 6600 veya 6600XT alır geçersin. RX6000 serisi de RT destekliyor ve FidelityFX 2.0 geliyor.

Tabii tabii ne demezsin daha bugün açılan WattMan konusu vardı daha RT destekleme konusunda AMD kartların ne kadar zayıf olduğunu anlatmama gerek yok herhalde NVIDIA ikinci nesile geçerken AMD daha yeni RT destekli kart çıkarttı o da performans anlamında geride DLSS'den bahsetmiyorum zaten, Recep Baltaş karşılaştırma yapmıştı FSR'nin Ultra'sı DLSS'in performansından bile geride.

Uğraşmak isteyen gider AMD alır bu kadar basit ilk çıkan RX serisi diyor bir de 5000 serisinde ki rezillikleri çok çabuk unuttunuz galiba o kaçıncı seri oluyordu acaba ben marka fanboyluğu yapmıyorum AMD'nin işlemci kanadını ne kadar övüyorsam GPU kanadı o kadar gömüyorum kabullenemeyen kitle ikide bir yazıyor. AMD ATI kalitesine ulaşamayacak keşke ATI kalsaydı hiç değilse adamakıllı üretiyordı ne zaman AMD aldı o zaman... Sardı.

Neye göre üzgün emoji?
Önceki mesajında 3050 konusunda dediklerine katılırım ama 3060 konusunda değil. Mesajında sanki 3060 çok abartı fiyatlandırılmış gibi söylemişsiniz. RT, DLSS ve daha stabil sürücülerini göze alırsak 6600 XT'ye göre bir tık daha pahalı olması normal. Kazım gücü ve render performansı gibi noktalara değinmedim bile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı