RTX 3050 vs 2060

@Falcon78 Bu dediğin her AMD kartta görülüyormuş gibi konuşman biraz abartı. Tamam NVIDIA kadar stabil sürücüleri yok ama her kartta da WattMan sorunu da yok. Özellikle 6000 serisinde daha da düştü bu sorunun çıkma olasılığı. Fiyat uygun bulunursa alınabilir 6000 serisi kartlar.

Ben abartılı OC yaptığım halde WattMan hatası almıyorum ki WattMan'ın doğduğu yerden RX 500 serisinden bahsediyorum. Biraz aldığınız markaya bağlı örneğin Sapphire Nitro+ OC kartların çoğu WattMan sıkıntısı vardı RX 500'de. MSI Armor'da da denk geldim. Ben Gigabyte kartımda çok nadirdir almışlığım vardır, o da oyundan mı karttan mı emin değilim. Çünkü ufak bir donmaya WattMan yazıyor AMD.

AMD sorunu sadece wattman değil. Kendim de yaşadığım ve çevreden gördüğüm birçok sorun var. Oyunlar durduk yere hata vermeden çöküyor. Driver güncellenince Cyberpunk 2077'de böyle bir hata oluştu mesela.

AMD sorunu sadece wattman değil. Kendim de yaşadığım ve çevreden gördüğüm birçok sorun var. Oyunlar durduk yere hata vermeden çöküyor. Driver güncellenince Cyberpunk 2077'de böyle bir hata oluştu mesela.

Hangi ekran kartıymış bu?

Tabii tabii ne demezsin daha bugün açılan WattMan konusu vardı daha RT destekleme konusunda AMD kartların ne kadar zayıf olduğunu anlatmama gerek yok herhalde NVIDIA ikinci nesile geçerken AMD daha yeni RT destekli kart çıkarttı o da performans anlamında geride DLSS'den bahsetmiyorum zaten, Recep Baltaş karşılaştırma yapmıştı FSR'nin Ultra'sı DLSS'in performansından bile geride.

Uğraşmak isteyen gider AMD alır bu kadar basit ilk çıkan RX serisi diyor bir de 5000 serisinde ki rezillikleri çok çabuk unuttunuz galiba o kaçıncı seri oluyordu acaba ben marka fanboyluğu yapmıyorum AMD'nin işlemci kanadını ne kadar övüyorsam GPU kanadı o kadar gömüyorum kabullenemeyen kitle ikide bir yazıyor. AMD ATI kalitesine ulaşamayacak keşke ATI kalsaydı hiç değilse adamakıllı üretiyordı ne zaman AMD aldı o zaman... Sardı.
1647957084834.png

Ne kadar zayıf dediğin 10 FPS falan galiba. 10 FPS ortalama için aradaki fiyat farkına o parayı verecek misin? Ayrıca;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

FSR 2.0 çıkınca gene görüşelim.

@T129Atak @KeyN_N neye göre üzgün emoji?

İlk çıkan RX ile son çıkan RX arasında karşılaştırma yapıp aklınızca çıkarım yapmışsınız. 6000'de sorunlar düzeltildi artık. Buyur kazıklanmak istersen 3050 seni bekler. Ya da adam akıllı kartlardan 6600 veya 6600XT alır geçersin. RX6000 serisi de RT destekliyor ve FidelityFX 2.0 geliyor
3050 alın demiyorum. 3060 için yorumunuza katılmıyorum.
RT olduğunu bilmiyoruz ama aradaki devasa RT performansı farkını da görüyoruz. FSR gelişsin gelişmesin fark etmez. Donanım tabanı olan DLSS'i geçmek öyle kolay değil, Nvidia da boş durmayacaktır bunun üstüne.
3060 8000 bandına düşüyor indirim takip edilirse.
Ne kadar zayıf dediğin 10 FPS falan galiba.
FPS olarak alma, yüzde olarak al.

Ne kadar zayıf dediğin 10 FPS falan galiba. 10 FPS ortalama için aradaki fiyat farkına o parayı verecek misin? Ayrıca;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ne yazık ki FSR 2.0 DLSS gibi eski kareleri de kullanmaya başlayınca DLSS'den yüksek FPS vermeyecektir biraz altında kalacaktır. Bu demek değilki FPS düşecekse niye açalım, performans modu orijinale yakın veya aynı olacağı için FPS için performans daha yüksek kalite için quality seçeneğini kullanırız.

Önceki mesajında 3050 konusunda dediklerine katılırım ama 3060 konusunda değil. Mesajında sanki 3060 çok abartı fiyatlandırılmış gibi söylemişsiniz. RT, DLSS ve daha stabil sürücülerini göze alırsak 6600 XT'ye göre bir tık daha pahalı olması normal. Kazım gücü ve render performansı gibi noktalara değinmedim bile.
Ben bu amdnin renk paletine alışamadım ne yaparsam da olmuyor nvidia gibi canlı gelmiyor renkler sizde de böyle bir durum oldu mu hocam?

Ben bu amdnin renk paletine alışamadım ne yaparsam da olmuyor nvidia gibi canlı gelmiyor renkler sizde de böyle bir durum oldu mu hocam?
Ben bir farklılık göremedim 3060 ve 6600 XT arasında.
Hangi ekran kartıymış bu?

Eki Görüntüle 1339156

Her zaman söylüyorum. Şu kanalı referans almayın. Gerçek ve detaylı karşılaştırma için;

Şu videoya bakarsan en yüksek kalitede benzer FPS veriyorlar. Kalite tarafına hiç girmiyorum. DLSS'in açık ara daha iyi olduğu belli.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı