RTX 3050 yeterli bir ekran kartı mı?

FSR olan oyunlarda ya da DLSS'in olmadığı oyunlarda 1660Ti, 3050'yi tokatlıyor. Ray tracing benim için önemli değil saf güç olsun dersen 1660Ti'lı cihazlara bakabilirsin. Zaten Ray Tracing bölümünde de 3050'nin öyle iyi denilebilecek bir performansı yok.
Hocam 1600Tİ almakla arasında kalmşıştım ama testlerde zaten baş başa gidiyorlar. RTX 3050 seçmemin sebebi güncel olması ve DLSS desteklemesi.

Hocam ben 1 hafta önce aldım laptopu. 4GB diye ağlayanlara takılmayın. RAM 16 yapın. VRAM şu an RDR2 6 gerekiyor oyun öyle gösteriyor ayarlarda. Aşmasına rağmen ne sıcaklık artışı ne drop var.

4GB VRAM hayatın sonu değil yalnızca Ray Tracing teknolojisini barındıran bir kartta olmaması gereken bir miktar, RTX 2060 bile RT açıkken bunun acısını çekerken. Onun dışında kas gücü olarak ideal bir kart. Şahsen 1650 Ti, 5500M, 1660 Ti, RTX 3050 gibi kartları dizüstü için yeterli ve iyi buluyorum.

Ucuz fiyata ASUS bir laptop buldum. i5 11400h ve RTX 3050 var her şey ok ama RTX 3050 derken 4 GB VRAM olduğunu fark ettim. Bu oyunlar için gayet yeterli olur mu?

Aga o kart 1660 Ti'dan biraz daha düşük performans veriyor ancak DLSS destekli oyunlarda ekstra avantaj. Ayrıca bu laptoplar zaten 1660 Ti'lardan daha ucuza düşebiliyor örneğin MSI katana geçenlerde 10.500'deydi.

Hocam 1600Tİ almakla arasında kalmşıştım ama testlerde zaten baş başa gidiyorlar. RTX 3050 seçmemin sebebi güncel olması ve DLSS desteklemesi.
Sorun şu ki 4GB Vram isteyen oyunlarda GG oluyor. Atacağım benchmark'taki Valhalla'ya bak. Genel olarak 1660Ti önde geliyor. Üstelik yeni çıkan oyunlarda tıpkı Doom Eternal gibi en üst doku kalitesinin kullanılması izin verilmiyor 4GB'lık kartlarda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorun şu ki 4 GB VRAM isteyen oyunlarda gg oluyor. Atacağım Benchmark'taki Valhalla'ya bak. Genel olarak 1660 Ti önde geliyor. Üstelik yeni çıkan oyunlarda tıpkı Doom Eternal gibi en üst doku kalitesinin kullanılması izin verilmiyor 4 GB'lık kartlarda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Benchmark yanlış site diye biliyorum.

Benchmark yanlış site diye biliyorum.
Yanlış site derken?
Aga o kart 1660 Ti'dan biraz daha düşük performans veriyor ancak DLSS destekli oyunlarda ekstra avantaj. Ayrıca bu laptoplar zaten 1660 Ti'lardan daha ucuza düşebiliyor örneğin MSI katana geçenlerde 10.500'deydi.
MSI katana diyorsun ama önemli olan marka değil kartın W'ı. Bu videoda gördüğün gibi 3050 değil 3050Ti ile 1660Ti karşılaşıyor. Ve neredeyse aynı skorları elde ediyorlar. 1660Ti ise bazı oyunlarda fark atıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı