RTX 3050'li sistemde Cyberpunk 2077 vermesi gerekenden daha düşük FPS veriyor

528785

Hectopat
Arkadaşlar bende RTX 3050 i7 11600H 16 GB RAM'li Excalibur G770 var. İnternette oyun testine baktığımda herif medium ayarlarda sabit 60 FPS görürken ben 40 görüyorum ki o da stabil değil daha yeni aldım Cyberpunk'ı. 500 TL verdim keyifli bir deneyim çıkarmak istiyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (22).png
    2,9 MB · Görüntüleme: 158
Bu teste göre normal hocam aldığın FPS. Bahsettiğin testlerde DLSS vardır veya masaüstü ekran kartı olabilir mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

DLSS açık. Driverlar güncel V-Sync ekran yırtılmasını engellemiyor muydu hem. Adam diz üztünde oynuyor. Ben medium ayarlarda DLSS açık araba dışı kamerada 33-40 FPS arası alıyorum bu adam 45-50 arası alıyor.

Muhtemelen izlediğin videodaki kişi masaüstü 3050 ile oynuyordu sen onun sonuçları ile kendi sonuçlarını karşılaştırdın doğal olarak performans farkı olacaktır, ek olarak haritanın farklı yerlerinden farklı fps değerleri olabileceği için değerlerin gayet normal geldi.

V-Sync'in ana amacı FPS'i monitöre eşitlemek bir nevi Free-Sync ve G-Sync'in yazılımsal hali. Açık olunca genelde FPS'i düşürmeye meyilli oluyor.

Ayrıca sizin izlediğiniz videoda masaüstü 3050 varsa yüksek FPS alması normal olabilir.

Hacimsel bulut gibi gereksiz birkaç ayar var, onları düşüğe çekebilirsin ve ekran alanı yansıma kalitesini kapatabilirsin. DLSS'i ise dengeli moda alabilirsin, laptoplarda sırıtmıyor.

Galiba haklısınız haritada bulunduğum yer, sabah mı gece mi bunlar etkilemiş ama bu oyunun 3 yıl geçmesine rağmen optimizasyonu hala çok iyi değil ya ben ona şaşırıyorum. Hepinizede teşekkür ederim vaktinizi ayırdığınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…