Çözüldü RTX 3050Ti SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

green1

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Nitro 5 AN515-46 R25Z
R5 6600H, 3050Ti (95W), 32 GB RAM, 1 TB+512 GB SSD, Win 10 Pro
Meslek
ELT Öğrencisi
Minidump Rapor Linki
https://we.tl/t-g1WhloeMF8
RAM
Crucial 32 GB (16x2) CL40 4800 MHz RAM
SSD veya HDD modeli
WD Black SN7100 1 TB, WD PC SN810 512 GB
Ekran kartı
RTX 3050Ti 95W
Anakart
?
İşlemci
Ryzen 5 6600H
Merhaba 4-5 gün önce PC'de durduk yere çok fazla mavi ekran (BAD_POOL_CALLER, KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE, DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER, EXCEPTION_ON_INVALID_STACK , SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED, SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION, APC_INDEX_MISMATCH, HYPERVISOR_ERROR) almaya başladığım için format atmak istedim. Windows 10 Pro'daydım 11 Pro'ya geçmek istedim geçtim ama mavi ekranlar peşimi bırakmadı. 2-3 gün boyunca defalarca sıfırdan format sıfırdan kurulum yaptım forumları taradım, BIOS bozuk demişlerdi bazı mavi ekranlar için ben de PC'nin (Acer Nitro 5 AN515-46 R25Z, R5 6600H, 3050 Ti, 32 RAM, 1TB+512 GB M.2 SSD, Windows 10 Pro) sitesinden en son BIOS güncellemesini açtım sorunsuz yükselttim çok şükür.

O andan itibaren mavi ekran sayım sıfıra inmişti (driversiz boş Windows'ta bile yukarıda saydığım bütün mavi ekranları yiyordum boottan 1.5-2dk sonra) en son driverlarımı kurdum güncelleştirdim, sorun çıkartmasın diye Windows Update'i durdurdum ve o gün 0 mavi ekranla PC'yi kapattım ama dün PC'yi açtığımda "medal" denen oyun ekran kayıt programını açtım. Önce program crash yedi 3-4 sn sonra ekran dondu ve SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION hatası aldım, reboottan sonra tekrar yemedim ta ki bugüne kadar. Bugün ise Discord'u açtım, Discord crash yedi yine 3-4 sn sonra ekran dondu ve aynı hata, reboottan sonra tekrar oldu ve bu şu anki 3. reboot. Mavi ekran yemediğim için yazabildim bunu. Bu arada memtest64 indirip bi test yaptığıdma sorun bulamamıştı başka yapmam gereken bir test varsa belirtirseniz sevinirim. Yardımınızı bekliyorum.

1755768911776.png

1755768929384.png

1755768959823.png

Çözüm
Rica ederim, sağlam bir teknik servise verirsen işin altından kalkabilir diye düşünüyorum.

Hocam olay şeytanın bile aklına gelmeyecek bir şeyden kaynaklanmış... RAM'lerde sorun olmadığını bilmeme rağmen slot değişme boş bırakma olayını deneyecektim, bir RAM'i söktüm baktım RAM'in altında soğutucu pad var ve artık işlevini yitirmiş dağılmış ve malzeme birazcık RAM soketine dokunuyordu onu söktüm, diğerinin altındakine baktım düzgündü ama ileride aynı sorunu yaşamamak için onu da söktüm. Sonra PC'yi çalıştırdım tek slot RAM'le çalıştı sonra ikisini de taktım bir daha mavi ekran vs yemedim.

Buradan, son çare olarak aradığım teknik serviste bana mesaisi bitmek üzere olduğu için "siz Windows'un Pro sürümünü kullanıyorsunuz Home Edition kullanın ondan mavi ekran yiyorsunuz o bilgisayarda demişlerdi.
Diski söktün mü ? Kafana gere neden format atıyorsun ?
Diski söktüm, çıkar seçenek göremedim tekrar atmayı düşündüm. Şu an sabit aynı sorunlar birebir devam ediyor.

Rica ederim, sağlam bir teknik servise verirsen işin altından kalkabilir diye düşünüyorum.

Hocam olay şeytanın bile aklına gelmeyecek bir şeyden kaynaklanmış... RAM'lerde sorun olmadığını bilmeme rağmen slot değişme boş bırakma olayını deneyecektim, bir RAM'i söktüm baktım RAM'in altında soğutucu pad var ve artık işlevini yitirmiş dağılmış ve malzeme birazcık RAM soketine dokunuyordu onu söktüm, diğerinin altındakine baktım düzgündü ama ileride aynı sorunu yaşamamak için onu da söktüm. Sonra PC'yi çalıştırdım tek slot RAM'le çalıştı sonra ikisini de taktım bir daha mavi ekran vs yemedim.

Buradan, son çare olarak aradığım teknik serviste bana mesaisi bitmek üzere olduğu için "siz Windows'un Pro sürümünü kullanıyorsunuz Home Edition kullanın ondan mavi ekran yiyorsunuz o bilgisayarda demişlerdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı