RTX 3060 12 GB mı? 3060 Ti 8 GB mı?

Fatih0_0

Picopat
Daha fazla  
Normalde performans olarak RTX 3060 Ti olarak daha iyi fakat benim kafamı karıştıran VRAM'inin yeterli olup olmayacağı. Günümüzde bazı oyunlarda VRAM kullanımı 8 GB'ye yaklaşmaya başladı ve 8 GB VRAM'in de şu sıralar yeterli olup olmayacağı konusunda videolar yapiliyor.
Bu yüzden RTX 3060 12 GB mi almalıyım yoksa RTX 3060 Ti 8 GB mi?

Normalde performans olarak RTX 3060 Ti olarak daha iyi fakat benim kafamı karıştıran VRAM'inin yeterli olup olmayacağı. Günümüzde bazı oyunlarda VRAM kullanımı 8 GB'ye yaklaşmaya başladı ve 8 GB VRAM'in de şu sıralar yeterli olup olmayacağı konusunda videolar yapiliyor.

3060.

8GB kart almak sana ileriye dönük pek bişey kazandırmaz çünkü artık piyasaya yeni çıkan oyunlar 8GB üstü istiyor. Dolayısıyla en az 10GB ve üstü kart almak en mantıklısı.

3060 Ti GDDR6X ise 3060 Ti.

8 GB kart almak sana ileriye dönük pek bir şey kazandırmaz çünkü artık piyasaya yeni çıkan oyunlar 8 GB üstü istiyor. Dolayısıyla en az 10GB ve üstü kart almak en mantıklısı.

Fakat 3060 12 GB'da yeni çıkan oyunlar için performans sıkıntısı yaşatmaz mı? Starfield gibi oyunlar yüksek sistem istiyor buna benzer oyunlarda performans nasıl olur?

3060 Ti GDDR6X ise 3060 Ti.

Evet GDDR6X.

Fakat 3060 12 GB'da yeni çıkan oyunlar için performans sıkıntısı yaşatmaz mı? Starfield gibi oyunlar yüksek sistem istiyor buna benzer oyunlarda performans nasıl olur?

12GB ile sadece bazı oyunlarda sıkıntı yaşayabilirsin o da bir elin parmağını geçmez. Şimdilik tabi :)

Evet GDDR6X.

GDDR6X modelleri neredeyse 3070 gücünde. Eğer sürekli yeni çıkacak oyunları oynayacagım diyorsanız 12 GB VRAM iyidir ancak ben o kadar oyun takip etmem diyorsanız 3060 Ti daha iyi olur. Sırf 4 GB VRAM için çok yüksek oranda kas gücü kaybetmeye değmez bence.

12 GB ile sadece bazı oyunlarda sıkıntı yaşayabilirsin o da bir elin parmağını geçmez. Şimdilik tabii :)

VRAM olarak doğru ama FPS olarak söylüyorum yeni oyunlarda FPS nasıl olur?(RTX 3060 için söylüyorum) örnek oyun olarak Starfield'ı örnek verevilirim. RTX 3060 1-2 sene kasmadan götürse iyi olurdu.

GDDR6X modelleri neredeyse 3070 gücünde. Eğer sürekli yeni çıkacak oyunları oynayacagım diyorsanız 12 GB VRAM iyidir ancak ben o kadar oyun takip etmem diyorsanız 3060 Ti daha iyi olur. Sırf 4 GB VRAM için çok yüksek oranda kas gücü kaybetmeye değmez bence.

Yeni çıkan oyunlardan çok oynamıyorum zaten fikrim değişmezse tercihimi 3060 Ti olarak kullanmayı düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı