RTX 4060 sistem vs RTX 5060 sistem

• Konuyu başlatan Ra s
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 82

Ra s

Kilopat
Yer
Ashina Castle
Daha fazla  
Selamlar ;
Aşağıda özelliklerini yazdığım iki bilgisayar arasında kaldım.
Hangisini almalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum.
Daha çok oyun oynayacağım ama genel performanstanda ödün vermek istemiyorum.

1. MSI RTX4060 8GB / INTEL Core i5 14400F / MSI RTX 4060 VENTUS 2X BLACK 8G OC / 2X8GB DDR5 / 1TB M.2 SSD

2. RYZEN 5 5600X B550M RTX 5060 8GB 16GB RAM 512GB M.2 SSD

İyi forumlar dilerim.

Gelecek yıllarda sistemi geliştirmem direkt yeni hazır sistem alırım diyorsan 2. Yok geliştirme yaparım ekran kartı yenilerim bileşenlerim yeni nesil olsun diyorsan birinci sistem ddr5 olduğu için daha mantıklı. Ama ddr5 7500f Amd tabanlı bir sistem daha mantıklı olur gibi.

1. nin işlemci lüzumsuz güçlü. 2. si daha dengeli. Bu sene başında 5600 işlemci 4060 a %11 darboğaz yapar deniyordu. Şimdi testte tam uyumlu diyor. Her zaman ekran kartı sorun oluyor işlemci gereksiz güçlü kalıyor. Sonuç olarak 2. sistemi al.

Gelecek yıllarda sistemi geliştirmem direkt yeni hazır sistem alırım diyorsan 2. Yok geliştirme yaparım ekran kartı yenilerim bileşenlerim yeni nesil olsun diyorsan birinci sistem ddr5 olduğu için daha mantıklı. Ama ddr5 7500f Amd tabanlı bir sistem daha mantıklı olur gibi.
Cevabınız için teşekkür ederim. DDR5 bir sistem ile DDR4 arasında geleceğe dönüklük dışında performans farkı ne kadar olur ?

Cevabınız için teşekkür ederim. DDR5 bir sistem ile DDR4 arasında geleceğe dönüklük dışında performans farkı ne kadar olur?

Söz konusu iki sistem üzerinden konuşursak 4060 ve 5060 arasındaki fark harici bir fark olmaz. Bu noktada 5600X+5060 daha mantıklı. Ama onda da 512 SSD 1TB olarak alınabilir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Ra s

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı