RTX 3060 12 GB mı? 3060 Ti 8 GB mı?

3060 Ti, 3070'e çok yakın bir kart hocam. Her şey VRAM değil. 3060'dan daha uzak 3070'e çok yakın bir karttır 3060 Ti. 3060 Ti de kullandım 3070 IDE kullandım ve kullanıyorum. 3060 12 GB VRAM olabilir fakat güç olarak 3060 Ti daha iyi bir karttır.

3060 Ti, 3070'e çok yakın bir kart hocam. Her şey VRAM değil. 3060'dan daha uzak 3070'e çok yakın bir karttır 3060 Ti. 3060 Ti de kullandım 3070 IDE kullandım ve kullanıyorum. 3060 12 GB VRAM olabilir fakat güç olarak 3060 Ti daha iyi bir karttır.
Hangisini önerirsiniz ?

Hangisini önerirsiniz ?
Hocam ben zotac kullanıyorum kart çok hoşuma gitti tasarımı. 3060 Ti almıştım CW çıktı. Görüştüm ellerinde olmadığı için kısacası uzatmayayım yenisi aldım oda 3070 e dönüştü. 3070 faha büyük bir kart zotacta arka fan 10 ön fan 9 cm. Fan stop özelliği var. Zotac yazısı beyaz led yanıyor. 3060 Ti de ise sadece OC modelinde bunlar var. 3060 mı 3060ti mi derseniz vram konusunu düşünürsek ben yinede 3060 Ti derim. Çünkü artık DLSS vs gibi özellikler yazılım Nvidia da çok gelişti. Benim kendi fikrim arkadaşlar önermeyebilir bilemem.

VRAM her şey değildir. Eğer her oyunu ultrada oynama takıntınız yoksa, zaten VRAM sıkıntısı yaşamazsınız. VRAM çok yiyen yüksek kalite bir oyundada Ultra yerine High ya da Mediumda oynanabilir.
3060 ile Ti arasında %20'ye yakın performans farkı var. Ben 3060 12 GB kullanıyorum. Benzer fiyatlardaysa, kesinlikle daha üst model olan 3060 Ti alırdım.

Bu kartlar ne kadar zorlasanız da 8 GB VRAM sınırını geçemez. Sorunlu oyunları hariç tutarsak tabii. Başta last of us mesela sıkıntı yarattı sonradan patch ile düzelttiler. Bir de bu vram sıkıntısı genelde 4K oynarken oluyor. 3060ti ile 4K oynanacak oyun çok az. He hiç olmaz mı derseniz belki 100 oyundan 3-4 tanesinde olur. Onda da ayarı bir tık düşürüp oynarsınız olur biter. 3060 ile 3060ti arasındaki performans farkı gerçekten fazla. O yüzden ben şahsen 3060ti öneririm. Bu kartın vram sıkıntısı yaşadığı kaç senaryo vardır tartışılır. Herkes bir yorum yapıyor ama gerçek deneyime dayalı - sorunlu olup sonradan düzeltilen oyunlar hariç - bir veri ben henüz görmedim. Kartın performans limitini düşününce de görüleceğini sanmıyorum

VRAM her şey değildir. Eğer her oyunu ultrada oynama takıntınız yoksa, zaten VRAM sıkıntısı yaşamazsınız. VRAM çok yiyen yüksek kalite bir oyundada Ultra yerine High ya da Mediumda oynanabilir.
3060 ile Ti arasında %20'ye yakın performans farkı var. Ben 3060 12 GB kullanıyorum. Benzer fiyatlardaysa, kesinlikle daha üst model olan 3060 Ti alırdım.
Nasıl değil hocam? O mantığa dayanırsak minimum sistem gereksinimlere göre ucuz kart alalım lowda oynayalım. Mediumda oyun oynayacaksam niye sisteme dünyanın parasını sayayım? 1080p high ultra karışık ayarlarda şuan neredeyse 8 gb yetmeyecek. Mantık basit. 3060 12 gb kullanırsa zaten 12 gb vrami dolduramayacak kart o kadar güçlü değil çünkü. 3060 ti'da ise durum tam tersi kart güçlü ama vram az.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu video mesela. Adam high 2 gb'a almasına rağmen 6 gb Vram kullanıyor Re4 remake. Oyunun en yüksek ayarı high 8 gb ona göre hesap edin. Hogwarts'da 3060 tüm belleğini kullanıyor zaten performansı da düşük. Forza 5'te de sınırda yine. Gelecek için uygun değil bu kartlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu video mesela. Adam high 2 gb'a almasına rağmen 6 gb Vram kullanıyor Re4 remake. Oyunun en yüksek ayarı high 8 gb ona göre hesap edin. Hogwarts'da 3060 tüm belleğini kullanıyor zaten performansı da düşük. Forza 5'te de sınırda yine. Gelecek için uygun değil bu kartlar.

Videoyu izleyince 3060ti alınması gerektiğine daha çok ikna oldum. 3060'ın 60 fps verdiği oyunda 3060ti 80-85 veriyor. VRAM yetmedi desen 70-75'e sabitler öyle oynarım. Bu da tercih meselesi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı