RTX 3060 12 GB vs RTX 4060

3 fanlı ve marka takıntımız var hocam teşekkür ederim ilgilendiginiz için

4060 da gigabyt yada asus ve 3 fanlı model tercihimizdir. Asusun 3 fanlı rtx 4060 olmuş olsaydı konu açmadan alacaktım aslında gigabyt için açtım birazda

Marka için saçma sapan fiyatlar ödemeni gerektiren bir durum yok. Sen ne kadar markaları bilmiyorsan da üzmeyecek modeller.

3 fanlı ve marka takıntımız var hocam teşekkür ederim ilgilendiginiz için.

4060 da Gigabyte ya da ASUS ve 3 fanlı model tercihimizdir. ASUS'un 3 fanlı RTX 4060 olmuş olsaydı konu açmadan alacaktım aslında Gigabyte için açtım biraz da.

3 fanli olunca ne oluyor? Bu kartin kac watt cektigini biliyorsun, degil mi? Az isinan bir kart, az guc cekiyor, tekli fan bile yeterli olabilir. O yuzden al gec. Gigabyte ve ASUS ekstra 10 FPS vermeyecek.

Tabii Gigabyte ve ASUS'a bagis yapmak istersen, yapabilirsin.

Garanti durumuda önemli değil mi ben bu markaları ilk defa görüyorum.

Garantisini saglayan firmalar var. Problem olmaz.

ASUS'un kalitesini yıllardır biliyoruz Gigabyte kullanmadım daha önce değer mi almaya?

RTX 4060'ta DLSS3 açınca FPS farkı oluşuyor.
Onun dışında aşırı bir teknoloji farkı yok RTX 3060 ile arasında.
VRAM olarak 8 GB zaten Gigabyte kart.
Ayrıca ASUS TUF RTX 3060 V2 kullanıyorum amazon.com.trden kasım 2022 de satın almıştım.
Fiyat olarak 9970 TL ydi.

RTX 4060'ta DLSS3 açınca FPS farkı oluşuyor.
Onun dışında aşırı bir teknoloji farkı yok RTX 3060 ile arasında.
VRAM olarak 8 GB zaten Gigabyte kart.

DLSS kare olusturma farki var. Cigir acan teknoloji. Bu yuzden eski seri 3000 serisi kartlarini mecazi anlamda olduren ozellik bu oldu.

DLSS kare olusturma farki var. Cigir acan teknoloji. Bu yuzden eski seri 3000 serisi kartlarini mecazi anlamda olduren ozellik bu oldu.

DLSS 3 kapalı olarak kullanınca FPS katkısı olmuyor.
8 GB VRAM güncel oyunlarda yeterli değil.
PC hocası da bunu belirtiyor zaten.
RTX 3060'ta VRAM 12 GB ve DLSS 3 teknolojisi yok yalnız ASUS'un en sağlam kartlarından.
RTX 4060'ta DLLSS3 teknolojisi var ama VRAM 8 GB.

DLSS 3 kapalı olarak kullanınca FPS katkısı olmuyor.
8 GB VRAM güncel oyunlarda yeterli değil.
PC hocası da bunu belirtiyor zaten.
RTX 3060'ta VRAM 12 GB ve DLSS 3 teknolojisi yok yalnız ASUS'un en sağlam kartlarından.
RTX 4060'ta dllss3 teknolojisi var ama VRAM 8 GB.

Hayır, yeterli. 8 GB VRAM FHD için yeterli. 3060 12 GB VRAM'i var ama gücü çöp olduğundan o VRAM'i doldurur mu, bilemem. Durdursa bile fayda etmez, şov resmen o ekstra VRAM. Resmen GT 730 4 GB gibi...

RTX4060 her türlü DLSS3.5 açık olsun, olmasın daha üstün. RTX3060 vasat bir karttır, güç tüketimi de balon.

Hayır, yeterli. 8 GB VRAM FHD için yeterli. 3060 12 GB VRAM'i var ama gücü çöp olduğundan o VRAM'i doldurur mu, bilemem. Durdursa bile fayda etmez, şov resmen o ekstra VRAM. Resmen GT 730 4 GB gibi...

RTX4060 her türlü DLSS3.5 açık olsun, olmasın daha üstün. RTX3060 vasat bir karttır, güç tüketimi de balon.

Neye göre RTX 3060 vasat bir kart?
1080p ve 2K da çok da iyi bir kart.
Recep Baltaş'ın incelemesi de ortada zaten.
DLSS3 teknolojisi dışında ne eksiği var?
Daha güçlüsü olsun diye 4080 ve 4090 mı satın alalım.
Döviz kuru ortada evet 4060 güzel bir kart hazır sistemlere ekleyince çok ta satıyor.
Yalnız RTX 3060 kötü bir kart değil.

Neye göre RTX 3060 vasat bir kart?
1080p ve 2K da çok da iyi bir kart.
Recep Baltaş'ın incelemesi de ortada zaten.
DLSS3 teknolojisi dışında ne eksiği var?
Daha güçlüsü olsun diye 4080 ve 4090 mı satın alalım.
Döviz kuru ortada evet 4060 güzel bir kart hazır sistemlere ekleyince çok ta satıyor.
Yalnız RTX 3060 kötü bir kart değil.

Güç tüketimi fazla. Gücü az, VRAM ancak iş için işe yarayabilir. O güç ile o VRAM'i versen bile VRAM'in bir avantajı kalmayacak. Kartın gücüne göre VRAM verilmeli, RTX3060 o VRAM'i hak etmiyor ve bu onu güçlü yapmaz.

QHD için iyi falan değil.

DLSS kare oluşturma eksiği var. İstersen bir bak, neymiş ne değilmiş diye. O zaman RTX4060'ın devasa farkını görebileceğini düşünüyorum.

Kötü bir kart RTX3060;

• Güç tüketimi; 170W, yuh!
  • Fiyat olarak da pahalı, hak etmiyor.
Şu an sıfır alınacak kart değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı