RTX 3060 12 GB'a gerçekten gerek var mı?

3060 için 12 GB'a fiyat farkı vermeye değmez bence.

Hocam sırf 4 GB gram için kendinizi boş yere strese atmayın. Piyasada şöyle hızı var böyle performansı vardan çok VRAM de VRAM duyuyoruz. 1080p için 8 ve 12 GB çok fark ettirmez. 6 ve 4 GB bile düşük ayarda zaten iş görüyor. 8 GB kartlar tehlikede falan değil. Tehlikeyi 2K ve 4K'da oynayanlar düşünsün.

Belki de yapıyordur dostum.

Kardeşler istediğinize inanın hiç umurumda değil kaanolovski çok güzel bilgiler veriyor bence onun dediği sistemi kurun gerçekten ben hiçbir şey bilmiyorum. Yalan yanlış bilgilerle konuyu çok fazla meşgul ettim hadi iyi forumlarınız olsun mutlu noeller :)
Guldurdu. Forumda yasaklanmis siteyi kaynak olarak kullanmak zaten ayri konu.. O siteye gore benim 6650xt ile 5600 %18 darbogaz yapiyor. Test yapar atarim buraya, darbogaz yok ortada. Forumda birisi 4070 ile 5600 kullaniyor, sorun yasadigini gormedim. Rahatsiz etmemek icin etiketlemiyorum. 2024e girecegiz hala bit degerine gore kart kiyasliyorsun. 1080 Ti ucuz olabilir ancak dogrudan 3060 ile karsilastirilamaz. Ilk olarak guc tuketimine bakin, sonra diger eksi yonlerine bakalim. DLSS, yok. Ray Tracing, yok. Mesh Shaders, yok. Kas gucunun tek basina yetersiz kaldigi bir donemde boyle bir karti ovmeniz baya iyiymis.

Hocam sırf 4 GB gram için kendinizi boş yere strese atmayın. Piyasada şöyle hızı var böyle performansı vardan çok VRAM de VRAM duyuyoruz. 1080p için 8 ve 12 GB çok fark ettirmez. 6 ve 4 GB bile düşük ayarda zaten iş görüyor. 8 GB kartlar tehlikede falan değil. Tehlikeyi 2K ve 4K'da oynayanlar düşünsün.

FHD için 8 GB VRAM gayet yeterli size katılıyorum. Uzun bir dönem çöp olacağını sanmıyorum. En azından yeni nesil konsollar gelene kadar. İllaki VRAM dert edecek varsa RTX 4060 Ti 16 GB veya RTX 4070'e bakabilir.

Belkide yapıyordur dostum.

Kardeşler istediğinize inanın hiç umurumda değil kaanolovski çok güzel bilgiler veriyor bence onun dediği sistemi kurun gerçekten ben hiçbir şey bilmiyorum yalan yanlış bilgilerle konuyu çok fazla meşgul ettim hadi iyi forumlarınız olsun mutlu noeller :)

Nasıl bir siteden attın acaba bu tamamen saçmalık bilgiyi? Bu ikiliyi 1080p de @kino hocamda kullanıyor. İsterseniz bir de ona sorun %50 darboğaz var mı diye🤣evet bahsettiğin tanıma tam uyuyorsun. Sana milattan önceden kalma fosil 1080 Ti ile iyi şanslar.

Belki de yapıyordur dostum.

Kardeşler istediğinize inanın hiç umurumda değil kaanolovski çok güzel bilgiler veriyor bence onun dediği sistemi kurun gerçekten ben hiçbir şey bilmiyorum. Yalan yanlış bilgilerle konuyu çok fazla meşgul ettim hadi iyi forumlarınız olsun mutlu noeller :)
Ya bir şeyden anladığın yok bırak bu forumu sokakta bilye oyna. Attığın siteye bak. Sitenin her yeri yalan dolan. 5600 1080P'de 4070'i kaldıracak işlemci. Evet darboğaz olur ama %50 olmaz. Site yalan.

Kas gücü önemli değil artık. RTX 4070 DLSS 3 ve FG ile RX 6800'i tokatlıyor. Bir de driver desteğini de düşünün ve güç tüketimi.

RTX 4070’in AMD karşılığı RX 7800 XT
AMD'nin de FSR ve FG adımları var. Pek geri kalacağını sanmıyorum. Şuanda FG ve DLSS konusunda tabii ki NVIDIA önde.

FHD için 8 GB VRAM gayet yeterli size katılıyorum. Uzun bir dönem çöp olacağını sanmıyorum. En azından yeni nesil konsollar gelene kadar. İllaki VRAM dert edecek varsa RTX 4060 Ti 16 GB veya RTX 4070'e bakabilir.

Hocam maalesef donanım kanalları o kadar sponsor sağ olsun gözleri 16/24G VRAM'lere, UHD En yüksek ayar oyunlara alışmışlar ki 8-12 GB VRAM'li kartlara alt sınıf vatandaş gözüyle bakıyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı