RTX 3060 4000-6000 TL monitör önerisi

Alp8634

Femtopat
Merhabalar, 4-6 bin TL arasına monitör bakıyorum. Acaba Huawei MateView GT 34 monitör alınır mı? Daha iyi bir alternatifi var mıdır?
Sistemim Intel i7 12700K ve ASUS TUF RTX 3060 üzerine kurulu.

Normalde bu fiyat bandında alınacak en iyi ürün LG UltraGear modelidir. Ancak wide bir ürün istiyorsanız MateView GT 34 iyi üründür. İkisi farklı kategoride ürünler olduğu için şu bundan iyidir diyemem.

Normalde bu fiyat bandında alınacak en iyi ürün LG UltraGear modelidir. Ancak wide bir ürün istiyorsanız MateView GT 34 iyi üründür. İkisi farklı kategoride ürünler olduğu için şu bundan iyidir diyemem.

Çok oyun için değil de biraz film iyi film izleyebilmek için vs. aramıştım ama oyuncu monitörü mü almak lazım 2K vs. de film izlemek için ?

Çok oyun için değil de biraz film iyi film izleyebilmek için vs. aramıştım ama oyuncu monitörü mü almak lazım 2K vs. de film izlemek için ?

Atmış olduğum model oyun oynamak için uygun olsa da dizi ve film izlemek için de uygun. Karma kullanım için tercih edilebilir yani. İçerisinde Nano IPS panel mevcut. Yüzde 98 DCI-P3 renk gamut desteği var. Bu da renkler konusunda monitörin epey iyi işler çıkardığını gösteriyor zaten. 400nit parlaklık da cabası. Özetle LG UG'yi aldığınızda hem oyun hem de dizi-film işleri için kullanabilirsiniz. Ancak wide bir ürün almak istiyorsanız o başka tabi. O zaman MateView modeline yönelinebilir.

Atmış olduğum model oyun oynamak için uygun olsa da dizi ve film izlemek için de uygun. Karma kullanım için tercih edilebilir yani. İçerisinde Nano IPS panel mevcut. Yüzde 98 DCI-P3 renk gamut desteği var. Bu da renkler konusunda monitörin epey iyi işler çıkardığını gösteriyor zaten. 400nit parlaklık da cabası. Özetle LG UG'yi aldığınızda hem oyun hem de dizi-film işleri için kullanabilirsiniz. Ancak wide bir ürün almak istiyorsanız o başka tabi. O zaman MateView modeline yönelinebilir.
Film izlemek için bence VA panele yönelin derim. Samsung G7 önerebilirim.
Şimdi ben, Microsoft Flight Simulator oynuyorum ve Netflix vs. gibi kanallarda film izliyorum. Kızım da Formula 1 ve Ori diye bir oyun var o tarz oyunları oynuyor.

Bu durumda VA panel mi almamız lazım IPS mi ?

Şimdi ben, Microsoft Flight Simulator oynuyorum ve Netflix vs. gibi kanallarda film izliyorum. Kızım da Formula 1 ve Ori diye bir oyun var o tarz oyunları oynuyor.

Bu durumda VA panel mi almamız lazım IPS mi ?

VA panel siyahlarda daha iyi olur. Genel renkler için IPS panel daha iyidir. VA paneller kavisli olabilirken IPS paneller kavisli olamaz. Tekrar söylüyorum MateView ile UG arasındaki fark VA - IPS farkından öte. Birisi wide ekran diğeri normal. Wide ekran istediğiniz taktirde diğer monitördeki özelliklerin ne kadar iyi olduğunun bir önemi kalmıyor çünkü.

Bu durumda VA panel mi almamız lazım IPS mi?

IPS panellerin renkleri biraz daha canlıdır. Ancak siyahları grimsi olur. Öte yandan VA paneller siyah konusunda çok daha başarılıdır. Oyun oynarken IPS ve VA panel arasındaki fark bence çok belli olmaz ancak karanlık ortamda Netflix izlerken VA farkı daha bariz olur. Size bahsettiğim Odyssey G7 VA panele sahip en iyi monitörlerden birisidir. Renkleri neredeyse IPS canlılığında verebilir. HDR başarısı da cabası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı