RTX 3060 4000-6000 TL monitör önerisi

VA panel siyahlarda daha iyi olur. Genel renkler için IPS panel daha iyidir. VA paneller kavisli olabilirken IPS paneller kavisli olamaz. Tekrar söylüyorum MateView ile UG arasındaki fark VA - IPS farkından öte. Birisi wide ekran diğeri normal. Wide ekran istediğiniz taktirde diğer monitördeki özelliklerin ne kadar iyi olduğunun bir önemi kalmıyor çünkü.
Tabi WideScreen bir ekran almak daha iyi olur diye düşünüyorum ama boşu boşuna da para akıtmamak lazım. Malum şartlar belli, tavsiyeniz için teşekkür ederim. Ben en yakın bir Vatan, MediaMarkt vs. gidip bir kendi gözümle göreyim, duruma göre karar vereceğim.

IPS panellerin renkleri biraz daha canlıdır. Ancak siyahları grimsi olur. Öte yandan VA paneller siyah konusunda çok daha başarılıdır. Oyun oynarken IPS ve VA panel arasındaki fark bence çok belli olmaz ancak karanlık ortamda Netflix izlerken VA farkı daha bariz olur. Size bahsettiğim Odyssey G7 VA panele sahip en iyi monitörlerden birisidir. Renkleri neredeyse IPS canlılığında verebilir. HDR başarısı da cabası.
VA Panel kararma yapıyor diye yorumları okuyorum açıkçası pek anlam veremedim bu duruma.
O yüzden IPS monitörler ile kararlaştırmaya çalıştım. Eğer VA panel iyiyse bu geniş ekranlı Huawei monitörü almak isterim.

Tabii WideScreen bir ekran almak daha iyi olur diye düşünüyorum ama boşu boşuna da para akıtmamak lazım. Malum şartlar belli, tavsiyeniz için teşekkür ederim. Ben en yakın bir Vatan, MediaMarkt vs. gidip bir kendi gözümle göreyim, duruma göre karar vereceğim.

VA Panel kararma yapıyor diye yorumları okuyorum açıkçası pek anlam veremedim bu duruma.
O yüzden IPS monitörler ile kararlaştırmaya çalıştım. Eğer VA panel iyiyse bu geniş ekranlı Huawei monitörü almak isterim.

Wide screen monitörler daha çok 2 tane ekran olarak kullanılan işlerde işe yarıyor. Örneğin traderlar birden çok grafiği aynı anda izlemek için kullanıyorlar. Ya da video editörleri sıkça kullanıyor. Oyun ya da film izlerken wide screen açıkçası tavsiye etmem. QHD 27 veya 32 inç monitör çok daha isabetli olur. Kendim Samsung 32" G5 kullanıyorum. Özellikle 1000R kavisli olması da ayrı bir hava katıyor. MediaMarkt'a gidip size bahsettiğim monitörü incelemenizi tavsiye ederim.

Wide screen monitörler daha çok 2 tane ekran olarak kullanılan işlerde işe yarıyor. Örneğin traderlar birden çok grafiği aynı anda izlemek için kullanıyorlar. Ya da video editörleri sıkça kullanıyor. Oyun ya da film izlerken wide screen açıkçası tavsiye etmem. QHD 27 veya 32 inç monitör çok daha isabetli olur. Kendim Samsung 32" G5 kullanıyorum. Özellikle 1000R kavisli olması da ayrı bir hava katıyor. MediaMarkt'a gidip size bahsettiğim monitörü incelemenizi tavsiye ederim.
Sağolun bakılacaklar listesine ekleyeyim, G7 dediğiniz monitöre de bakacağım. Ben geniş ekran olursa daha oyunu filmi büyük ekran görürüm diye düşünüyordum. Misal büyük ekran olunca uçağın iki kanadı da ekrana sığar vs. gibi düşünmüştüm. Bunu da sorayım gittiğim zaman.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı