Alp8634
Femtopat
Tabi WideScreen bir ekran almak daha iyi olur diye düşünüyorum ama boşu boşuna da para akıtmamak lazım. Malum şartlar belli, tavsiyeniz için teşekkür ederim. Ben en yakın bir Vatan, MediaMarkt vs. gidip bir kendi gözümle göreyim, duruma göre karar vereceğim.VA panel siyahlarda daha iyi olur. Genel renkler için IPS panel daha iyidir. VA paneller kavisli olabilirken IPS paneller kavisli olamaz. Tekrar söylüyorum MateView ile UG arasındaki fark VA - IPS farkından öte. Birisi wide ekran diğeri normal. Wide ekran istediğiniz taktirde diğer monitördeki özelliklerin ne kadar iyi olduğunun bir önemi kalmıyor çünkü.
VA Panel kararma yapıyor diye yorumları okuyorum açıkçası pek anlam veremedim bu duruma.IPS panellerin renkleri biraz daha canlıdır. Ancak siyahları grimsi olur. Öte yandan VA paneller siyah konusunda çok daha başarılıdır. Oyun oynarken IPS ve VA panel arasındaki fark bence çok belli olmaz ancak karanlık ortamda Netflix izlerken VA farkı daha bariz olur. Size bahsettiğim Odyssey G7 VA panele sahip en iyi monitörlerden birisidir. Renkleri neredeyse IPS canlılığında verebilir. HDR başarısı da cabası.
O yüzden IPS monitörler ile kararlaştırmaya çalıştım. Eğer VA panel iyiyse bu geniş ekranlı Huawei monitörü almak isterim.