RTX 3060 "bilerek" daha az mining yapacak!

Yeni haberlere göre NVIDIA mining yazılımlarını algılayan bir parametre ile 3060'ın mining kapasitesini yarı yarıya düşürecek. Mining yapmak isteyenler için de CMP HX ürün gamında mining için özel kartlar çıkartacak. Bu hamleyle mining yapanların oyuncular için yapılan kartları sömürmesinin önüne geçmeye çalışacak gibi duruyor.

Ben o şekilde arızalı kart onarımı gerçekleştiriyordum ancak kart garanti kapsamından çıkacağı ve satılırken müdehale anlaşılabileceği için girişmeyebilirler o şekilde bir mühehaleye.

Bir de şöyle bir durum var, kısıta rağmen karlı olabilir RTX3060`la madencilik. Bu durumda madenciler yine stoklara saldırabilir.

Umarım izlenen yol başarılı olur. Bari giriş-orta seviye oyunculuğa meraklı insanları stok sorunlarıyla öldürmesinler. Madenciliğe lanet etmiyorum ama amacı salt oyun oynamak olanlar için zor bir dönem.
Daha önce bir şekilde GTX1050ti, GTX1060, GTX1070 gibi kartlar bulunabiliyorken şu anki vaziyet ondan da fena.

Bir de şöyle bir durum var, kısıta rağmen karlı olabilir RTX3060`la madencilik. Bu durumda madenciler yine stoklara saldırabilir.
Nasıl olabilir ki hocam? 2070S 35-45 MH/s kazabiliyor, 3060 için de 45-50 bekleniyordu. Yarıya düşmesi demek 1660S kadar anca kazması demek olmaz mı? Öyle bir durumda adam neden 3060 alsın ki, 1660S alır OC yapar buna rağmen elektrikten de fazladan tasarruf eder.

Parasını verip aldığım şey yapabileceğinin yarısını yapacak şekilde satılıyorsa bu dolandırıcılıktır, planlı eskitmedir. Ne olursa olsun kabul etmiyorum.
Hocam adamlar çok açık bir şekilde belirtmişler GeForce mining için değildir, mining istiyorsan al sana CMP HX diye. Ortada herhangi bir dolandırıcılık veya planlı eskitme yok yani. Nasıl bir server kullanıcısı 20 tane 5600X yerine bir tane 7742 alıyorsa aynı şekil mining yapıyorsan 10 tane 3060 alacağına bir tane 90HX alırsın. Yani benzetme yapacak olursak dilim yanmasın ama yemeği de sıcak isterim diye bir şey olmaz, ikisinden birini seçeceksin. Miningci hem parayı götürsün hem stokları emsin hem de karaborsada yükseğe satarak yine parayı götürsün yapamayacak, ya düşük karla kazıp ikinci elde satar ya da ikinci elde satmayıp adamakıllı bir mining kartı ile yüksek karla kazar. Aynı şekil ben iki kart alayım oyunumu da oynarım ama oynamıyorken de kazar parayı kaparım diye bir şey yapamam, ya oyun ya mining. Yani işin kısası şu anda Nvidia AMD'deki Ryzen-Threadripper/Epyc ayrımı gibi bir ayrımla kartlarını kategorize etmeye çalışıyor. Zaten oyun ve ws odaklı iki seri vardı, şimdi bir de mining odaklı seri olacak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı