RTX 3060 "bilerek" daha az mining yapacak!

Yeni haberlere göre NVIDIA mining yazılımlarını algılayan bir parametre ile 3060'ın mining kapasitesini yarı yarıya düşürecek. Mining yapmak isteyenler için de CMP HX ürün gamında mining için özel kartlar çıkartacak. Bu hamleyle mining yapanların oyuncular için yapılan kartları sömürmesinin önüne geçmeye çalışacak gibi duruyor.

Kendin söylüyorsun “oyuncular için üretilmiş”, kendi amaçlarına hizmet eden kartı alsınlar. Bu sayede mining yaparız, en kötü kartları satar zarardan döneriz mantığı biter.

Ekran kartlarının sadece oyun için üretildiğini sanıyorsan çok yanılıyorsun. Bence parayı veren istediğini yapar kart ile, üretememesi NVIDIA'nın sorunu. Adamlar hayır işi olsun diye de yapmaz böyle bir uygulamayı mining yapanlardan daha çok kar etmek için yapar.

Ekran kartlarının sadece oyun için üretildiğini sanıyorsan çok yanılıyorsun. Bence parayı veren istediğini yapar kart ile, üretememesi NVIDIA'nın sorunu. Adamlar hayır işi olsun diye de yapmaz böyle bir uygulamayı mining yapanlardan daha çok kar etmek için yapar.

Hocam mining durumundan çoğu kart almak isteyen insan rahatsız. Tasarımcılar, oyuncular, kurgucular bu durumdan çok şikayetçi.

Onlara acayip ayar oluyorum. Satın alma bahanesiyle buluşup sağlam odunu vermek lazım böylesi fırsatçı köpeklere.
Bir de bir yerde görmüştüm, scalperların kötü adam olarak lanse edilmelerine üzülüyorlarmış. "Ne var yani biz middleman'iz bir zahmet biz de para kazanalım" diyorlarmış. Bunlar tam dayaklık.

Bu durum şu an sadece 3060 için geçerli, diğer kartlarda yok.
Biz de gerizekalı olduğumuz için mining kartı alırdık zaten. :d Bu parametre miningci kullanıcıları da tespit etmediği sürece işe yaramaz. 😄
3060 alıp yine istersen mining yap ama sana getirisi 1660S kadar bile olmayabilir. Olayın amacı bu zaten, 26434 tane alıp mining yapanları engellemek. Sen sırf ayda 100 lira kazanmak için yapacaksan yine yap.

3060 alıp yine istersen mining yap ama sana getirisi 1660S kadar bile olmayabilir.

Bunu anlatıyorum zaten. 3060 yerine 3070 tercih ederim bu sefer. Komple bütün orta ve ust segment kartlara bu islemi tek tek uygulamak zorundalar. Onun disinda işe yaramaz, bu benim düşüncem.

Kart ile ya render alırsın ya da oyun oynarsın. Mining için özel sistemler mevcut, mining yapmak isteyen ona yönebilir. Niye gocundun onu da anlayamadım ama.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı