RTX 3060 GTA 5'te 80C oluyor

13400F güçlü bir işlemci diyebileceğimiz klasmanda bulunuyor, 3060 Ti'yi rahatlıkla besliyor o yüzden fazlası da kalıyor, ekran kartınız tam performansı çalışıyorsa hiçbir problem yok. İşlemcide stok fan mı kullanıyorsunuz sıcaklık değerleri stok fandaymış gibi, bir de kasa kapalı bir yerde mi masa altı ya da duvar dibi hava almayacak bir yere mi koydunuz, bir de imkanınız varsa kasanın canımını açın öyle kullanın işlemci ve ekran kartı sıcaklığı düşecek mi kontrol edin.

Kasa masamın üstünde duruyor her yeri açıkta egzoz fanı duvara dönük durumda. Evet stok fan kullanıyorum. Kendim kasaya fazladan bir adet fan ekledim, egzoz fanına destek olsun diye, lakin ekledikten sonra hiçbir şey değişmedi camı açıp deneyebilirim. Ekran kartının sıcaklığının düşmesi için başka neler yapabilirim? Kartın arızalı olma ihtimali var mı?

Kasa masamın üstünde duruyor her yeri açıkta egzoz fanı duvara dönük durumda. Evet stok fan kullanıyorum. Kendim kasaya fazladan bir adet fan ekledim, egzoz fanına destek olsun diye, lakin ekledikten sonra hiçbir şey değişmedi camı açıp deneyebilirim. Ekran kartının sıcaklığının düşmesi için başka neler yapabilirim? Kartın arızalı olma ihtimali var mı?
Siz fanların önden havayı alıp egzoz fandan dışarı çıkacak şekilde konumlandırıldığına emin olun ve kasanın camını yandan açın öyle kullanın ,sıcaklık değerlerinde azalma fark ederseniz anlayın ki işlemciniz sıcaklığı egzoz fanından tahliye olmadığı için hep aşağıya birikiyor ve ekran kartınızı ısıtıyor olabilir .

Ilk basta kart belki bekledigin degerden daha sicak calisiyor olabilir ama 80 derece olmasinin da hicbir sorun yaratmayacagini belirtmek isterim.

Mümkünatı olmayan bir ihtimal. ASUS Dual modelleri o kadar ısınmıyor ki ben ASUS Dual RX 6700 XT kullanan biri olarak size bunu, 57 dereceyi geçmeyen karttan bahsederek söylüyorum.
Yüksek ihtimalle işlemciniz aşırı ısınıyor ve ekran kartınıza bu sıcaklığı veriyor, onun dışında kasada bir sirkülasyon sorunu olacağını sanmıyorum her şey yerli yerindeyse.

Dual modelleri çok iyi soğutması olan modeller değil.

Dual modelleri çok iyi soğutması olan modeller değil.

Sizin görüşünüz saygı duyarım şuan bende Asus Dual bir model kullanıyorum ve kasamın her yeri cam sıcaklık değerleri budur .

Dosya Ekleri

• qweasdas.jpg
    qweasdas.jpg
    726 KB · Görüntüleme: 55
Siz fanların önden havayı alıp egzoz fandan dışarı çıkacak şekilde konumlandırıldığına emin olun ve kasanın camını yandan açın öyle kullanın, sıcaklık değerlerinde azalma fark ederseniz anlayın ki işlemciniz sıcaklığı egzoz fanından tahliye olmadığı için hep aşağıya birikiyor ve ekran kartınızı ısıtıyor olabilir.

Fanların yerleşiminde sıkıntı yok hava olması gerektiği gibi tahliye ediliyor. Grafikleri bir miktar düşürdüm ve sıcaklık yine benzer şekilde 77-78 derecede kaldı anlamadım vallahi FurMark testinde bile 80 dereceyi görmüyor 77-76 derecelerde kalıyor.

Ilk basta kart belki bekledigin degerden daha sıcak calisiyor olabilir ama 80 derece olmasinin da hiçbir sorun yaratmayacagini belirtmek isterim.

GPU üzerindeki fanların bu RPM de dönmesi uzun süreli kullanımda sıkıntı yaratır mı? Sadece daha cok elektrik yakacak ise sıkıntı yok.

Ilk basta kart belki bekledigin degerden daha sıcak calisiyor olabilir ama 80 derece olmasinin da hiçbir sorun yaratmayacagini belirtmek isterim.

Sorum havada kalmış :) ileride sıkıntı yaşatır mı?

GPU üzerindeki fanların bu RPM de dönmesi uzun süreli kullanımda sıkıntı yaratır mı? Sadece daha cok elektrik yakacak ise sıkıntı yok.
Vallahi uzun suredir laptop kullaniyorum, oyun falan da oynarim uzun saatler fanlar son devir calisiyor, yillarca ve bir sikinti cikartmiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı