RTX 3060 GTX 1070 ile aynı FPS'i veriyor

Öncellikle selamlar sistem özelliklerim şu şekilde.
i5 9600K.
Palit 3060 12 GB.
16 GB RAM.
Daha önce 1070 takılıydı kasamda 8 GB ve Valorant vs de de aynı FPS'leri alıyordum 1 haftadır 3060'ım var ve yine aynı FPS'leri alıyorum herhangi bir ayar mı yapmam lazım anlamadım.
BF2042 de 80-90 FPS de droplanmalar yasıyorum ayarlar en düşükte.
CPU %100
GPU %90-80 civarı geziyor.
Forza 5 de Ultra da 120 civarı alıyorum sorun olmuyor ama BF2042 de büyük bir sorun oluyor. CS'de de aynı şekilde V-Sync kapatığım an FPS 300 oluyor ama drop yasıyorum. Anlık açık halinde sorun olmuyor herhangi bir ayar mı yapmam lazım anlamadım. Eski kartı söktüm RTX taktım gerekli güncellemelerini yaptım ve oyuna oturdum yanlış yaptığım bir şey mi var çözemiyorum.

i5 9600K.
Palit 3060 12 GB.
16 GB RAM.
Daha önce 1070 takılıydı kasamda 8 GB ve Valorant vs de de aynı FPS'leri alıyordum 1 haftadır 3060'ım var ve yine aynı FPS'leri alıyorum herhangi bir ayar mı yapmam lazım anlamadım.
CPU %100
Forza 5 de Ultra da 120 civarı alıyorum sorun olmuyor ama BF2042 de büyük bir sorun oluyor. CS'de de aynı şekilde V-Sync kapatığım an FPS 300 oluyor ama drop yasıyorum. Anlık açık halinde sorun olmuyor herhangi bir ayar mı yapmam lazım anlamadım. Eski kartı söktüm RTX taktım gerekli güncellemelerini yaptım ve oyuna oturdum yanlış yaptığım bir şey mi var çözemiyorum.

Darbogaz yaşıyorsun. Zaten 1070 ile 3060 arasında cok fark da yok bir de işlemcin düşük olunca ekran kartını hiç kullanamıyorsun.

i5 9600K.
Palit 3060 12 GB.
16 GB RAM.
CPU %100
BF 2042 de ayar yükseltin darboğaz çözülsün.

Monitörün kaç Hz bilmiyorum ama V-Sync açmak yerine FPS'i uygulama üzerinden yada Nvidia kontrol paneli üzerinden sabitle. Oyunda genel olarak aldığın FPS değerinin ortalamasının biraz altında sabitlemeyi dene. 100-140 arasında gel git oluyorsa 90 yada 100'e sabitlemeyi dene bu sayede ani FPS düşüşü olmayacağı için sistemde takılma hissiyatı yaşamamış olacaksın.

Monitörün kaç Hz bilmiyorum ama V-Sync açmak yerine FPS'i uygulama üzerinden ya da NVIDIA kontrol paneli üzerinden sabitle. Oyunda genel olarak aldığın FPS değerinin ortalamasının biraz altında sabitlemeyi dene. 100-140 arasında gel git oluyorsa 90 ya da 100'e sabitlemeyi dene bu sayede ani FPS düşüşü olmayacağı için sistemde takılma hissiyatı yaşamamış olacaksın.

Denedim ve oldu gerçekten 165 Hz kullanıyorum ama farklı bir sorun var sanırım darboğaz yapmıyor şu an GPU %90 CPU %80-70

Darbogaz yaşıyorsun. Zaten 1070 ile 3060 arasında cok fark da yok bir de işlemcin düşük olunca ekran kartını hiç kullanamıyorsun.
9600k o kadar düşük bi işlemci mi tam olarak bilmiyorum

BF 2042 de ayar yükseltin darboğaz çözülsün.

Birkaç yabancı forum sitesinden baktığımda herkeste aynı sorun olduğunu gördüm optimizasyonla ilgili bir problemi var oyunun.

Denedim ve oldu gerçekten 165 Hz kullanıyorum ama farklı bir sorun var sanırım darboğaz yapmıyor şu an GPU %90 CPU %80-70

9600k o kadar düşük bi işlemci mi tam olarak bilmiyorum

Birkaç yabancı forum sitesinden baktığımda herkeste aynı sorun olduğunu gördüm optimizasyonla ilgili bir problemi var oyunun.

Oynamadığım için bişey diyemem fakat genel olarak ayar yükseltince darboğaz azalır. İşlemciniz ile ekran kartınızın darboğaz yapacağını düşünmüyorum.

9600k o kadar düşük bir işlemci mi tam olarak bilmiyorum.

3060 la 12600K kullananlar bile var. 9600k düşük bir işlemci 3060 için. FPS sabitlemesi yapınca darbogazın kalkması normal cok yuk binmiyor iki parca da FPS'i aldığın Max FPS'in altına cektigin için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı