RTX 3060 i5 10600K sistem akıcı değil

berkayBNL41

Femtopat
Daha fazla  
Bende RTX 3060 12 GB bulunmakta önceki bilgisayarımda akıcılık sorunu olduğu için yeni bilgisayar aldım fakat aynı sorun devam ediyordu bende ekranımı değiştirdim ama halen akıcılık sorunu devam etmekde. Display Port kullanıyorum farklı kablolarda denedim sorun aynı. Gigabyte RTX 3060 12 GB / Corsair 12 GB DDR4 RAM / 500GB SSD / i5 10600K 4.10 GHz / Alienware 240Hz monitör / B450M anakart.

Akıcılık sorunundan kastınız nedir? Ayrıca anakart yanlış yazılmış sanırım. 12 GB RAM de pek mantıklı değil.

Anakartı B460M olarak alıyorum.

Monitör 240Hz ama ayarlardan 240Hz kullanmıyor olabilir misiniz? Ayrıca 10600K'ya nasıl B450 taktınız? 😀

Konu sahibinin bu konusunu buldum sistemi aynı ama sanırım monitörü değiştirmiş. O mesajında 144Hz ayarlı sormayın demiş burada da aynısını yapmış olabilir sorun sistemsel görünüyor. 8+4 RAM (Intel sistemlerde gayet düzgün çalışır aslında) veya ismini bilmediğimiz 500 GB SSD sebep olabilir gibi.

Monitör 240Hz ama ayarlardan 240Hz kullanmıyor olabilir misiniz? Ayrıca 10600K'ya nasıl B450 taktınız? 😀

Pardon B410 S2H anakartımın modeli.
Anakartı B460M olarak alıyorum.

Konu sahibinin bu konusunu buldum sistemi aynı ama sanırım monitörü değiştirmiş. O mesajında 144Hz ayarlı sormayın demiş burada da aynısını yapmış olabilir sorun sistemsel görünüyor. 8+4 RAM (Intel sistemlerde gayet düzgün çalışır aslında) veya ismini bilmediğimiz 500 GB SSD sebep olabilir gibi.

16 GB RAM var yanlış yazmışım işlemcim B410 S2H. Sorun tıpatıp aynı. Bilgisayar değiştirdim SSD'den olma ihtimali nasıl olabilirki.
Akıcılık sorunundan kastınız nedir? Ayrıca anakart yanlış yazılmış sanırım. 12 GB RAM de pek mantıklı değil.

Oyunlarda FPS yüksek fakat mouse çevirirken kasma hissiyatı veriyor.

16 GB RAM var yanlış yazmışım işlemcim B410 S2H. Sorun tıpatıp aynı. Bilgisayar değiştirdim SSD'den olma ihtimali nasıl olabilir ki.

Arızalı olabilir okuma ve yazma hızlarını, sağlığını test edebilirsin. İşlemci, ekran kartı sıcaklığı yüksek olabilir. 240Hz ayarlıysa, FPS değerlerin yüksekse bu sistemle akıcılık sorunu yaşaman normal değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı