RTX 3060 laptopta FPS düşmesi

Toprq

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 GB
Ekran kartı
RTX 3060 LAPTOP GPU
İşlemci
RYZEN 9 5900HX
Laptopumu 1.5 yıl önce aldım. RTX 3060 Ryzen 9 5900HX, 16 GB RAM, 1TB SSD. Aldığım zamandan beri gayet memnundum. Çoğu oyunda istediğim performansı alabildim ve o zamanlar hiç drop problemim yoktu. Fakat son zamanlarda oyunların çoğu bir droplanmaya başladı. Droplanmayan çok az oyun var. Droplar da 130 FPS sonra 30 FPS, sonra tekrar 130-150 FPS sonra 30 FPS şeklinde. Size örnek olarak bu Fortnite klibini göstereceğim. Olay ayarları düşürmekte de değil. Zira düşürsem bu sefer 200 FPS sonra 40 FPS şeklinde oluyor droplar. Sizce sistemi bir servise vs. vermeli miyim? Çünkü dediğim gibi bu sorunlar eskiden olmuyordu. Büyük ihtimal de donanımsal, çünkü CS'sinden tut Minecraft'ta kadar birçok oyunda olmaya başladı :(

Oyunlardaki sıcaklık değerlerini atabilir misin?
örnek 2
Afterburner açıp attım, FPS'te nasıl bir dalgalanma olduğunu net görebilirsiniz. Sıcaklıklar bence fena değil gibi ama neden olduğunu ben de anlayamadım. Grafikleri ne kadar düşürsem de bir fayda yok çok az azaltıyor droplanmayı. Bu sorunun aynı şekli CS:GO'da da oluyor. Benim umrumda olan şey yüksek fps almak değil, ben stabil fps alsam yeter. Droplar oyun keyfini kaçırıyor.

Arkadaşlar bugün RDR 2 de bir test yaptım. Ve şunu fark ettim benim Memory clock yani bellek hızım çok fena sıçrıyor. Ve bu sıçrama oyunlardaki droplarla paralellik gösteriyor. 800 MHz'den 7151 MHz'ye sıçrıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı