RTX 3060 modellerindeki 8+6 pin ile 8 pin farkı nedir?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Intel Core i5 12400F (6C/12T) GPU: MSI GEFORCE RTX 2060 VENTUS GP OC 6GB GDDR6 192Bit RAM: GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV DDR4 3200MHz CL16 Motherboard: MSI H610M BOMBER DDR4 3200MHz(OC) SSD: Kioxia 500GB Exceria NVMe M.2 SSD (1700MB R / 1600MB W) PSU: THERMALTAKE TR2 S 650W 80 PLUS Case: MSI MAG FORGE M100R ARGB Monitor: MSI MAG 251RX 240HZ 1MS GtG 10-bit OS: Windows 11 Home SL
20220203_144412.jpg

Arkadaşlar soldaki MSI RTX 3060 Gaming X sağdaki RTX 3060 Ventus 2x. Bu ikisi arasında pin farkının sebebi nedir? Dezavantaj mıdır 8+6 pin? Anlayan arkadaşlar detaylı anlatabilirse sevinirim.

Dezavantaj değil. Eğer kart OC'li bir modelse, fazla güç tüketiyorsa veya OC yapmak isteyenler içinse ekstra pin koyarlar.

Örneğin benim kartta da (6600 XT) 8+6 pin var, PowerColor kartı daha yüksek MHz değerlerine aşırtabilmek için ekstradan pin yuvası eklemiş. Normalde 6600 XT'lerde 8 pin oluyor.

Boşta olan pinlerde bazen stabilite sorunları çıkabildiğinden tavsiyem boş kalmaması.

Gaming X'in frekans hızına bakmak lazım. Muhtemelen daha yüksektir bu açıdan ekstra besleme koymuşlardır. Veya OC için imkan tanıyan bir model olduğundan, güç istenilen durumda gereklilik sağlayacaktır. He standart kullanıcı için Ventus gayet yeterli. Aşırı ısınan bir GPU değil zaten. Ayrıca bu serinin fanları ve soğutma yapısı da güncellendi. Sorun yaratmayacaktır.

Son düzenleme:
Gaming X'in frekans hızına bakmak lazım. Muhtemelen daha yüksektir bu açıdan ekstra besleme koymuşlardır. Veya OC için imkan sağlayan bir model olduğundan, güç istenilen durumda gereklilik sağlayacaktır. He standart kullanıcı için Ventus gayet yeterli. Aşırı ısınan bir GPU değil zaten. Ayrıca bu serinin fanları ve soğutma yapısı da güncellendi. Sorun yaratmayacaktır.
Hocam ben normal bir kullanıcıyım fakat duruşu, ufakta olsa fabrikasyon O.C. olması ve RGB'si sebebiyle tercih etmeyi düşünüyorum. Full modüler 650W MSI PSU kullanacağım. Sorun yaşar mıyım?

Hocam ben normal bir kullanıcıyım fakat duruşu, ufakta olsa fabrikasyon O.C. olması ve RGB'si sebebiyle tercih etmeyi düşünüyorum. Full modüler 650W MSI PSU kullanacağım. Sorun yaşar mıyım?
He bunun tercihi size kalmış tabii. Sonuçta bu tür serilerde ekstralar oluyor. Güç kaynağı hususunda da içiniz rahat olsun.

Açıkçası, 6600 XT'yi tercih ederdim ben 3060'tan ziyade. İki fanlı Gaming X değil mi? Gaming X Trio'dan bahsetmiyoruz yani.

Bu iki model olabilir, üstteki benim kart zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı