Kartınız eski ise macunu değiştirin, Undervolt'a gerek olduğunu düşünmüyorum.
Pek tecrübeli değilseniz ve bir şeylerle uğraşmak istiyorsanız, tavsiyem bunun sizin ekran kartınız olmamasından yanadır.Hocam aslında benim kartım da aşırı ısınmıyordu (yükte maksimum 70 civarındaydı) fakat hem daha stabil, hem de daha soğuk çalıştırmak, üstüne bir de yeni şeyler öğrenmek varken bence kartı defaultta bırakmak mantıksız
Neden tavsiye etmezsiniz? Aynı MHZ değerini düşük voltajda çalıştırıp 10 derece daha soğuk oynamanın nasıl bir sakıncası olabilir? Tecrübesiz bir isim eksik bilgi ile undervolt yaparken hatalı işlem yapsa dahi bunun herhangi bir zararı bulunmuyor, gerçekten merak ettim cevaplarsan sevinirim.Pek tecrübeli değilseniz ve bir şeylerle uğraşmak istiyorsanız, tavsiyem bunun sizin ekran kartınız olmamasından yanadır.
Fakat nasıl UNDERVOLT yapacağınıza dair rehberler mevcuttur ve Technopat'ın değerli sakinleri bunu çok iyi açıklamıştır.
3060 gibi kartlara undervolt tavsiye etmem, hatta genelde masaüstü ekran kartlarına da undervolt tavsiye etmem, genelde ya LAPTOP kullanıcılarına ya da oldukça güçlü (RTX3080Ti, RTX3090, RTX3090Ti) kullanıcılarına tavsiye ederim.
Yine de siz bilirsiniz.
Pek tecrübeli değilseniz ve bir şeylerle uğraşmak istiyorsanız, tavsiyem bunun sizin ekran kartınız olmamasından yanadır.
Fakat nasıl undervolt yapacağınıza dair rehberler mevcuttur ve Technopat'ın değerli sakinleri bunu çok iyi açıklamıştır.
3060 gibi kartlara undervolt tavsiye etmem, hatta genelde masaüstü ekran kartlarına da undervolt tavsiye etmem, genelde ya laptop kullanıcılarına ya da oldukça güçlü (RTX3080 Ti, RTX3090, RTX3090 Ti) kullanıcılarına tavsiye ederim.
Yine de siz bilirsiniz.
Kartınız eski ise macunu değiştirin, Undervolt'a gerek olduğunu düşünmüyorum.
Ben bir eksisini görmedim. Ben de undervoltlu kullanıyorum. Kartım INNO3D 3060 12 GB.
Curve'um böyle:
Eki Görüntüle 1847810
Aslında biraz soğuk kart takıntım olduğu için ve FPS zaten bana fazlasıyla yettiği için 1777MHz'de çalıştırıyorum.
1920MHz'de denediğimde ise minimum 925 mv çalışıyor.
Testlerimi heaven benchmarkta yapmıştım. Bu arada nedense 925 mv 1920 MHz yaptığımda Forza'da çöküyor fakat başka hiçbir oyunda ben çöktüğünü görmedim. O yüzden Forza'yı istesem de 925 mv çalıştıramıyorum
Bu arada yapımı çok basit ben bu videodan yaptım.
Bu arada sıcaklığım 875 mv 1777 MHz'de iken şu sıcak yaz aylarında maksimum 65'i görüyor. Kasam da öyle ahım şahım bir kasa değil GameGaraj aquarius
Bu arada fan ayarı da yaparsam bu sıcaklık 62'lere kadar düşüyor fakat MSI Afterburner boşta fanları durdurmadığı için ben fan ayarı ile uğraşmıyorum zaten soğuk çalışıyor.
Bu şekilde bir ayar yaptım ama pek faydasını göremedim sıcaklığımı hiç etkilemedi hata yaptığım bir yer mi var?
Undervoltu genelde bottleneck için öneriyoruz, yani "Dur şu kartın voltajını düşüreyim de ısınmasın daha iyi çalışsın!" demek için değil.Neden tavsiye etmiyorsunuz? Bir zararı yok. Ayrıca daha soğuk ve stabil çalışıyor kart. Bilmediğimiz bir şey varsa aydınlatırsanız sevinirim.
Yani direkt olarak sadece bunun için. Ha bazıları var, dediğiniz gibi yapıyor ve ben de bu açıdan pek anlam bindiremiyorum.
Beş sene boyunca tavşan olacaksınız, on sene boyunca da kaplumbağa.Kartı 70 derecede kullanmak mı daha mantıklı, 65 derecede mi? Tabii ki 65. 65 derecede kullanmak varken neden 70 derecede kullanalım?
Bu şunun gibi bir şey:
Bir büyücü size 2 tane seçenek sunuyor. İlk seçenek hayatınıza 5 sene eklenecek, 2. seçenek ise hayatınıza 10 sene eklenecek. Hangisini seçersiniz? Tabii 10 sene olanı.
Beş sene boyunca tavşan olacaksınız, on sene boyunca da kaplumbağa.
Beş sene boyunca multimilyarder olacaksınız, on sene boyunca da fakir.
Beş sene boyunca oldukça sağlıklı ve dinamik yaşayacaksınız, on sene boyunca da hasta hissederek.
Siz de on seneyi seçtiniz.
Yani UV'a aynı şu şekilde bakıyorum desem hiç yalan olmaz. (en azından bottleneck görmeyen kişiler tercih ettiği sürece.)