RTX 3060 nasıl undervolt yapılır?

Kartınız eski ise macunu değiştirin, Undervolt'a gerek olduğunu düşünmüyorum.

Hocam aslında benim kartım da aşırı ısınmıyordu (yükte maksimum 70 civarındaydı) fakat hem daha stabil, hem de daha soğuk çalıştırmak, üstüne bir de yeni şeyler öğrenmek varken bence kartı defaultta bırakmak mantıksız

Pek tecrübeli değilseniz ve bir şeylerle uğraşmak istiyorsanız, tavsiyem bunun sizin ekran kartınız olmamasından yanadır.
Fakat nasıl UNDERVOLT yapacağınıza dair rehberler mevcuttur ve Technopat'ın değerli sakinleri bunu çok iyi açıklamıştır.

3060 gibi kartlara undervolt tavsiye etmem, hatta genelde masaüstü ekran kartlarına da undervolt tavsiye etmem, genelde ya LAPTOP kullanıcılarına ya da oldukça güçlü (RTX3080Ti, RTX3090, RTX3090Ti) kullanıcılarına tavsiye ederim.

Yine de siz bilirsiniz.

Neden tavsiye etmezsiniz? Aynı MHZ değerini düşük voltajda çalıştırıp 10 derece daha soğuk oynamanın nasıl bir sakıncası olabilir? Tecrübesiz bir isim eksik bilgi ile undervolt yaparken hatalı işlem yapsa dahi bunun herhangi bir zararı bulunmuyor, gerçekten merak ettim cevaplarsan sevinirim.

Neden tavsiye etmiyorsunuz? Bir zararı yok. Ayrıca daha soğuk ve stabil çalışıyor kart. Bilmediğimiz bir şey varsa aydınlatırsanız sevinirim.

Kartınız eski ise macunu değiştirin, Undervolt'a gerek olduğunu düşünmüyorum.

Macun yeni değişti temizliğini yeni yaptım thermall grizzly kullandım macunda.

Bu şekilde bir ayar yaptım ama pek faydasını göremedim sıcaklığımı hiç etkilemedi hata yaptığım bir yer mi var?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    1,7 MB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:
Bu şekilde bir ayar yaptım ama pek faydasını göremedim sıcaklığımı hiç etkilemedi hata yaptığım bir yer mi var?

Yanlış görünmüyor fakat ben undervolt yapmadan önce MSI Afterburner ekranından Core Clock'u önce -200 yaptım sonra undervolta başladım. Bu arada 825 mv gerçekten düşük bir değer çökme olasılığı yüksek.

Neden tavsiye etmiyorsunuz? Bir zararı yok. Ayrıca daha soğuk ve stabil çalışıyor kart. Bilmediğimiz bir şey varsa aydınlatırsanız sevinirim.
Undervoltu genelde bottleneck için öneriyoruz, yani "Dur şu kartın voltajını düşüreyim de ısınmasın daha iyi çalışsın!" demek için değil.
Yani direkt olarak sadece bunun için. Ha bazıları var, dediğiniz gibi yapıyor ve ben de bu açıdan pek anlam bindiremiyorum.

Yani direkt olarak sadece bunun için. Ha bazıları var, dediğiniz gibi yapıyor ve ben de bu açıdan pek anlam bindiremiyorum.

Kartı 70 derecede kullanmak mı daha mantıklı, 65 derecede mi? Tabii ki 65. 65 derecede kullanmak varken neden 70 derecede kullanalım?

Bu şunun gibi bir şey:
Bir büyücü size 2 tane seçenek sunuyor. İlk seçenek hayatınıza 5 sene eklenecek, 2. seçenek ise hayatınıza 10 sene eklenecek. Hangisini seçersiniz? Tabii 10 sene olanı.

Beş sene boyunca tavşan olacaksınız, on sene boyunca da kaplumbağa.
Beş sene boyunca multimilyarder olacaksınız, on sene boyunca da fakir.
Beş sene boyunca oldukça sağlıklı ve dinamik yaşayacaksınız, on sene boyunca da hasta hissederek.
Siz de on seneyi seçtiniz.

Yani UV'a aynı şu şekilde bakıyorum desem hiç yalan olmaz. (En azından bottleneck görmeyen kişiler tercih ettiği sürece.)

İyi de performans kaybı yaşamıyorsunuz ki. Neden böyle bakasınız?
Hatta sıcaklık düştüğü için ekran kartının ömrü uzayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…