Çözüldü RTX 3060 R5-5500 çok fazla ısınıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gurkan3211

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba bilgisayarım yaz kış fark etmeksizin çok ısınmaya başladı. Neredeyse her yaz kış bakımları yapıyorum. Kasam yerde ama yukarıda olduğu vakitlerde ısınma problemim geçmiyordu. Ne yapabilirim?

Kasa: Game booster 550W GB-G060b
Bilgisayar parçalarımda:
Ekran kartı: ASUS RTX 3060 12 GB VRAM.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500.
RAM: 16 GB.
Anakart: BIOSTAR 550mh.

Çözüm
Hocam ben herhangi bir ok işareti göremiyorum nasıl takmam gerek?
Logo kısmı dışarıya dönük olması lazım logosuz kısmı içeri bakmalı. Fan oklari yok ise arka fanın arkasına peçete tutup içeriye çekip veya dışarıya hava verdiğini bu şekilde anlayabilirsin.
Isı sorununa karşı iyi kaliteli Kasa fanı almak doğru olabilir.
Arkadaşlar merhaba bilgisayarım yaz kış fark etmeksizin çok ısınmaya başladı. Neredeyse her yaz kış bakımları yapıyorum. Kasam yerde ama yukarıda olduğu vakitlerde ısınma problemim geçmiyordu. Ne yapabilirim?

Kasa: Game booster 550W GB-G060b
Bilgisayar parçalarımda:
Ekran kartı: ASUS RTX 3060 12 GB VRAM.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500.
RAM: 16 GB.
Anakart: BIOSTAR 550mh.

Kasanızı düzenli olarak temizliyor musunuz?

Evet her ay tozunu fanlarını temizliyorum ve kasamda şöyle bir sıkıntı var fanların yönü doğru olsa da öndeki 3 fan kasa içine hava çekmiyor egzoz fanımda dışarı hava değil içeri üflüyor.

Dediğiniz gibi ise fanların yönü doğru değil veya fanlar arızalı. Kasanın hava akışı doğru değilse sıcaklıklar da normal olmaz.
Fanları hangi yönde takıyorsunuz?

Dediğiniz gibi ise fanların yönü doğru değil veya fanlar arızalı. Kasanın hava akışı doğru değilse sıcaklıklar da normal olmaz.

Hocam bir ara yanlış takmıştım o zaman bilgisayar bayağı bir ısındı sonra da düzelttim o zamandır doğru takıyorum büyük ihtimalle fanlarda sıkıntı var RGB ışıkları da arızalandı zaten öneri alabilir miyim ön 3 fan için bir de egzoz fanı olarak kullanmam için.

Hocam bir ara yanlış takmıştım o zaman bilgisayar bayağı bir ısındı sonra da düzelttim o zamandır doğru takıyorum büyük ihtimalle fanlarda sıkıntı var RGB ışıkları da arızalandı zaten öneri alabilir miyim ön 3 fan için bir de egzoz fanı olarak kullanmam için.

Kasanız nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı