RTX 3060 RTX 3060 sistemde FPS düşüklüğü

İşletim sistemi
Windows 10

SaresPrice

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle sistemim şu şekilde.
Sorunum şu şekilde. Ben birkaç aydır sistemi kullanıyordum. Sorunum yoktu. Bu sırada hem fırsat olmadığından hem de güvenilir site aramaya üşendiğimden henüz orijinal Windows almadım. Ve dün Forza da yarış sırasında hiç yaşamadığım şekilde inanılmaz FPS düşmesi ile karşılaştım. Ardından bilgisayarı sıfırladım ( zaten sıfırlamayı düşünüyordum internetten bir şey indirmeye çalışırken 2 virüs koruma programı vb. indirilmişti ) sıfırladım ve driver ı kurdum. Ancak hala almam gereken FPS'i almıyorum. Evet dünkü FPS düşmesi yok ama internetten baktığımda benden bir tık düşük işlemciye ve aynı ekran kartına sahip kişilerin daha yüksek FPS aldığını gördüm. Sorum şu şekilde;
Henüz Windows Pro satın almış olmamam Forza 5 de aldığım 70 FPS'i 100 civarına taşır mı?

Çünkü internette Ryzen 5 3600 işlemciye ve aynı ekran kartına sahip olan bir sistemin testte benim 60-70 aldığım ekstrem ayarlarda 90 FPS civarı aldığını gördüm. Ve bilgisayarın tüm parçaları hakkında sorun olup olmadığını anlamam için ne yapmamı önerirsiniz?
Ayrıca Forza Horizon 5 de yaptığım benchmark testini de bırakıyorum.

1637420323297.png

Optimizasyon konusu çözülmüş, yüksek sistem isteyen birkaç oyunda test edip karşılaştırma yapmak daha sağlıklı olur. Oyunda kimi sıkıntıdır varmış. YouTube videoları ile karşılaştırma yaparken birkaç ayrı videoya bakmak iyi olur. Bazen çözünürlük, bazı grafik detayları belirtilmiyor veya izleyen gözden kaçırıyor.

Güç seçeneklerindeki ayar belki dengeliye alınmış olabilir, onu yüksek performansa alın.

Ayrıca diğer oyunlarda ne alemdesiniz, orada da aynı sorunlar var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı