RTX 3060 - Ryzen 5 5600 Sistem Toplama

Bütçe
10000
Anakartın soğutması eğer üst seviye bir işlemci kullanıyorsanız önemli hale geliyor. O yüzden sizin düşünmeniz gereken alacağınız şimdiki anakartı değiştirmeden aynı chipsette bir üst işlemciye geçip geçmeyeceğiniz olmalı. Yani şimdi 5600 alıp sonradan 5900x yapmak isterseniz evet anakartı yüksek alabilirsiniz. Ama böyle bir düşünceniz yoksa ve anakarttan özellikle bir şey istemiyorsanız benim önerim bluetooth dongle alıp öyle kullanmanızdır ki ben de öyle yapıyorum.

İşlemci soğutucu için ise o soğutucuya o kadar para vermeye gerek yok SE-224-XT yeterli gelecektir 5600 için. Hatta bütçe dar ise Snowman T6 bile alınabilir.

Kasa için bütçe az ise pahalı bir kasayı seçmektense dönüştürücüler tercih edilebilir. USB 3.0 çoğaltıcı ve TYPE-A'den TYPE-C'ye dönüştürücü alabilirsiniz. Hem seçtiğiniz kasadan daha iyi hava akışı olan bir kasa tercihiniz olur hem de ihtiyacınız karşılanır. Ki yine ben de 1m'lik USB 3.0 çoğaltıcı kullanıyorum.

Onun dışında bir sıkıntı göremedim.

Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Soğutucuyu inceleyeceğim. Açıkçası ben de işlemcinin çok ısınacağını düşünmüyorum ama özellikle blender, sw, maya gibi uygulamalarda uzun sürebilecek render yükünden korktuğum için o soğutucuya bakmıştım.

Anakart için ise genel konfor sebebiyle özellikle Bluetooth kısmı benim için mühim. Maalesef her şey gibi çevre birimleri de pahalı artık. Kulaklık kullanılabilecek, zoom görüşmesinde üzmeyecek 5.1 destekli Bluetooth dongle fiyatı 100-150 liralarda geziyor. Wifisiz B550m vdh 1450 lira, 100 lira dongle, 100 lira çoklayıcı desek 1650 lira yapıyor. B550 mortar 2000 iken bence aradaki fark 7.1 ve optik ses, wifi, bluetooth ve build in type-c ve gen2 usb 3.2'ler için değecektir. Satın alma psikolojisiyle böyle düşünüyor olabilirim belki, yanılıyorsam lütfen uyarın.

Kasa konusunda harfiyen katılıyorum. Tek işlevi hava sirkülasyonu olacak bir basit kap için 1500 lira ödemek hiç hoşuma gitmez. Bu yüzden sanırım dark guardian proya çevirecegim seçimimi. Daha iyi öneriniz varsa açığım.

Anakart için şu öneriyi de yapabilirim, soğutucu ve kasadan kıstığınız parayı buraya yatırabilirsiniz :
2600TL'ye düşüyor genelde. Bu fiyata düştüğünde kesinlikle alınabilir bir anakart. Hem ihtiyaçlarını karşılıyor hem de soğutması en iyilerden. 5950X 'i dahi sorunsuz besler.

Sizin topladığınız sistem fena değil hocam sadece anakartı B550M-PRO-VDH ve attığın kasa güzel ama alternatif istiyorsan Dark Guardian Pro'ya bakabilirsin

hocam şu mesajımdaki son haline göz atabilir misiniz yorumunuzu merak ediyorum.

hocam tomahawk radarımda ama o kadar düştüğünü bilmiyordum. muhakkak inceleyeceğim.

@Süleyman Yusuf'un dediği gibi SE-224-XT alabilirsin soğutucu olarak onun dışında güzel sistem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…