Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Anakartın soğutması eğer üst seviye bir işlemci kullanıyorsanız önemli hale geliyor. O yüzden sizin düşünmeniz gereken alacağınız şimdiki anakartı değiştirmeden aynı chipsette bir üst işlemciye geçip geçmeyeceğiniz olmalı. Yani şimdi 5600 alıp sonradan 5900x yapmak isterseniz evet anakartı yüksek alabilirsiniz. Ama böyle bir düşünceniz yoksa ve anakarttan özellikle bir şey istemiyorsanız benim önerim bluetooth dongle alıp öyle kullanmanızdır ki ben de öyle yapıyorum.Tamamdır hocam akşam bir iki ayar çekip buraya atacağım ürünleri.
Arkadaşlar son açtığım konudan sonra bir takım sorunlardan ötürü alamadım sistemi. Uzun lafın kısası elimde 2K LG 27GL83A-B monitör, 750W PSU ve RTX 3060 ekran kartı var. 1440p Gaming(rekabetçi oyunlar değil) ve mühendislik uygulamalarında üzmeyecek sistem arayışım çerçevesinde toplamayı düşündüğüm ürünler aşağıdadır. Sene sonu ekran kartını 3060 Ti yapabilirim.
Intel'den iyice uzaklaştım, islemci+anakarta aynı parayı verip daha kötü soğutmalı anakart almak istemiyorum.
Bütçem 10 bin, aşağıdakilerle bütçeyi biraz aşıyorum, iyileştirme gelirse sevinirim. Yorum ve önerilerinizi bekliyorum.
![]()
AMD Ryzen 5 5600 Altı Çekirdek 3.50 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AMD Ryzen 5 5600 Altı Çekirdek 3.50 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 5 5600 Altı Çekirdek 3.50 GHz İşlemci özelliklerini incele, 3.499,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Hem VRM performansı hem de B550M VDH olanın da artık gereksiz pahalı olması sebebiyle B550 Mortar'a daha sıcak bakıyorum. Wi-Fi benim için elzem değil ama Bluetooth gerçekten ihtiyacım var. B550-A Pro seçmeme sebebim de bu.
![]()
MSI MAG B550M MORTAR Wi-Fi AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
MSI MAG B550M MORTAR Wi-Fi AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.www.akakce.com
Birkaç ay sonra 2x8 daha ekleyip sistemi 32 GB'a çıkaracağım.
![]()
Crucial Ballistix 16 GB (2x8) 3200 MHz DDR4 CL16 BL2K8G32C16U4B Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Crucial Ballistix 16 GB (2x8) 3200 MHz DDR4 CL16 BL2K8G32C16U4B Ram fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Crucial Ballistix 16 GB (2x8) 3200 MHz DDR4 CL16 BL2K8G32C16U4B Ram özelliklerini incele, 3.508,58 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Ekleme sebebim PCI Express 4.0 olması.
![]()
Silicon Power 1 TB SP01KGBP44US7005 M.2 PCI-Express 4.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Silicon Power 1 TB SP01KGBP44US7005 M.2 PCI-Express 4.0 SSD arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.www.akakce.com
Ekleme sebebim IO panelinde Type-C giriş olması, Dark Guardian Pro ve Galax rev 01'in girişlerinin zayıf olması. Önerilerinize açığım Corsair 4000D'ye falan da baktim da gerçekten karar veremedim.
![]()
MSI MPG Gungnir 110M RGB Fanlı ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI MPG Gungnir 110M RGB Fanlı ATX Oyuncu Kasası fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI MPG Gungnir 110M RGB Fanlı ATX Oyuncu Kasası özelliklerini incele, 3.850,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Forumda önerilince ekledim.
![]()
Arctic Freezer 34 eSports DUO İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Arctic Freezer 34 eSports DUO İşlemci Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Arctic Freezer 34 eSports DUO İşlemci Soğutucu özelliklerini incele, 2.019,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
İşlemci soğutucu için ise o soğutucuya o kadar para vermeye gerek yok SE-224-XT yeterli gelecektir 5600 için. Hatta bütçe dar ise Snowman T6 bile alınabilir.
Kasa için bütçe az ise pahalı bir kasayı seçmektense dönüştürücüler tercih edilebilir. USB 3.0 çoğaltıcı ve TYPE-A'den TYPE-C'ye dönüştürücü alabilirsiniz. Hem seçtiğiniz kasadan daha iyi hava akışı olan bir kasa tercihiniz olur hem de ihtiyacınız karşılanır. Ki yine ben de 1m'lik USB 3.0 çoğaltıcı kullanıyorum.
Onun dışında bir sıkıntı göremedim.