RTX 3060 Ryzen ile 7 1700 darboğaz yapar mı?

Evenaarr

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşletim Sistemi: Windows 11
İşlemci: Ryzen 5 5600 (3.5 ghz)
Anakart: ASUS ROG B-350f Gaming
Ekran Kartı:MSI GeForce RTX 3090 SUPRIM X 24GB
Bellek:Corsair Vengeance Led (W) 8X2 DUO CH. (16 GB 3200 mhz)
PSU:Cooler Master MWE [Full Modular] V2 850W 80 Plus Gold
Meslek
Colorist
Merhaba arkadaşlar,
Şu an kullandığım, bilgisayar sistemi aşağıda ki gibidir;
  • İşletim sistemi: Windows 10.
  • İşlemci: Ryzen 7 1700.
  • Anakart: ASUS ROG b-350F Gaming.
  • Ekran kartı: MSI GeForce GTX 1060 Gaming X OC 6 GB.
  • Bellek: Corsair Vengeance LED (W) 8x2 Duo ch. (16 GB 2999 MHz)
  • PSU: Xigmatek tauro 700W 80 Plus Bronze.
Bu sistem üzerine "MSI GeForce RTX 3060 Gaming Z Trio 12 GB GDDR6 192bit" NVIDIA ekran kartı almayı düşünüyorum.
Şimdi sizlere sorularım şu şekilde;
  1. Anakart ekran kartı ile uyumsuzluk çıkartır mı?
  2. Darboğaz yaşar mıyım? Yaşarsam ne kadar olur?
  3. İşlemci almam gerekir ise AM4 soket tipine uygun hangi işlemciyi almam gerekiyor?
Önerebileceğiniz ekran kartı veya sisteme şu güncellemeyi yap dediğiniz parçalar varsa onları da söylerseniz çok mutlu olurum.
Herkese iyi Sosyaller.

Hocam ondan evvel 4K ya bir tane R5 5600 çözün kendinize bence sonra ekran kartı değişirsiniz. sizi bilmem ama darboğaz gerçekten beni deli ediyor şuan ki bilgisayarımda yapıyor. işlemciden sonra rtx 3060 a gidersiniz. yada r5 5500 bile işinizi görür.

Arkadaş doğru diyor, ilk olarak işlemciyi en az R5 5600 yapmanız lamzım. Render vs. alıyorsanız R7 bakabilirsiniz ve eğer almışken tam olsun diyorsanız R7 5800X3D alabilirsiniz. Bu sokette zirveye ulaşırsınız. Önemli hatırlatma, BIOS'unuz kesinlikle güncel olsun. Ekran kartı olarak marka takıntınız yoksa RX 6700XT veya 6750XT öneririm. Bunlar çok derseniz RX 6700 10 GB'da rahat iş görür ve RTX 3060 12 GB'dan biraz daha iyidir.

Son düzenleme:
@Mahmaudow Silencer ve @AceTeq değerli yorumlarınız ve bilgileriniz için sizlere çok teşekkür ediyorum.
Ryzen R5 5600 işlemci yükseltmesini ve RTX 3060 güncellemesini beraber yapacağım. Son olarak sizlere 2 soru daha yansıtmak istiyorum;
  1. "DaVinci Resolve" kullanıyorum şu anki sistemden daha iyi performans verir mi? (kurgu ve renk için.)
  2. Güncelleme sonrası 1080p'de sıkıntı yaşar mıyım ?
(Güncellemeyi yaptıktan sonra ilk izlenimimi bu başlık altından yanıtlayacağım.)

Son düzenleme:
@Mahmaudow Silencer ve @AceTeq değerli yorumlarınız ve bilgileriniz için sizlere çok teşekkür ediyorum.
Ryzen R5 5600 işlemci yükseltmesini ve RTX 3060 güncellemesini beraber yapacağım. Son olarak sizlere 2 soru daha yansıtmak istiyorum;
  1. "DaVinci Resolve" kullanıyorum şu anki sistemden daha iyi performans verir mi? (kurgu ve renk için.)
  2. Güncelleme sonrası 1080p'de sıkıntı yaşar mıyım ?
(Güncellemeyi yaptıktan sonra ilk izlenimimi bu başlık altından yanıtlayacağım.)
Kesinlikle daha iyi performans alırsınız sorun yaşamazsınız fakat işin içinde render varsa R7 5700X öneririm. Anakartınız eski olabilir ama yeterli kompenent kalitesine sahip.

2. Güncelleme sonrası 1080P'de sıkıntı yaşar mıyım?

DaVinci çok da yoran bir edit programı değil diye hatırlıyorum. Sen şu anki sistemin ile az çok memnunsan aldığın şeylerle çağ atlarsın. Bende After Effects kullanıyorum yakın gelecekte sistemi değiştim. Çağ atladım sende aynısını hissedeceksindir. Çok üst düzey değilse R5 5600 işini rahat görür büyüğüne ihtiyaç yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı