RTX 3060 satıp RTX 4060 almak

Bütçe
10500
4060 yeni nesil bir kart olduğu için birde ekran kartı üreticileri her yıl kart çıkardıkları için eskimiş gibi düşünüyorum

O zaman niye 2 ay önce 3060 aldın? 2 sene desen eyvallah anlarım da. 4060 bile çıkalı 5 ay oldu.

@Kaanolovski Harcadığın paraya değmez. @kino dediği gibi en başta alacaktı onu. Şimdi ise mantıklı olan en az 4060 Ti karta geçmesi.
Nasıl değmez? İyi bir fiyata satmayı becerebilirse kuruşu kuruşuna değer. İndirimlerde daha bile ucuzlayacak 4060.

2 ay önce İtopya'dan 3X Ventus 12 GB 3060 satın aldım ve Ryzen 5 5600 hazır sistem olarak. CS 2 de 100 FPS'lere falan düşüyor ve kasıyor (sıcaklıklar normal ) ekran kartımı 2.el olarak satıp 4060 8 GB satın alacağım çünkü bayağı bir fark var diye biliyorum hem 3060 eskidi gibi geliyor almak mantıklı mı?

12 GB kart almışsın hocam kullan bence en kötü 1 yıl idare et bence daha yeni almışsın hem. Ayrıca RTX3060 12 GB CS: 2'de 100FPS'ye düşüyorsa sizin sistemde bir sıkıntı var.

Bu arada CS'de 100 FPS'e düşüyor demişsin. CS ekran kartı tabanlı oyun değil ki, işlemci tabanlı oyun. Demek ki işlemcinde bir sorun var, normalde 5600'ün de o kadar düşük FPS vermemesi lazım. Diğer sistem özellikleri nedir? Ayrıca sistemde zararlı yazılım da olabilir.

İlla ki bir sorun olduğu kesinlikle ortada, 5600 o kadar düşük FPS veremez CS2'de yoksa.

Nasıl değmez? İyi bir fiyata satmayı becerebilirse kuruşu kuruşuna değer. İndirimlerde daha bile ucuzlayacak 4060.

Eğer ki aldığı fiyat civarlarına satarsa alınır. Ama eğer 2-3K zarara satarsa alınmaz. Her ne kadar teknoloji farkı ve kas gücü farkı olsa da ona yükseltmeye değmez. Tam bir fark için 4060 Ti'a değer. 4060 kullanan biri olarak diyorum bunu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı